Kolnici mjestimice mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Slavoniji i Baranji. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata. Mogući su odroni, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC3253 Košutarica-Mlaka. Zbog oštećenja kolnika na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence. Zbog srušenih stabala prekinut je promet na Sljemenskoj cesti.

Pomorski promet

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na liniji 338 Valbiska – Lopar uvedena izvanredna putovanja na dane 23.05. i 30.05. 2019.god. s polascima iz Lopara u 09:30 sati te iz Valbiske u 11:15 sati.

Granični prijelazi

Teretna vozila na GP Tovarnik na izlaz čekaju više od dva sata, dok su čekanja do jednog sata zabilježena na GP Bregana, Pasjak i Bajakovo.

Komentiraj