Kolinda Grabar Kitarović se neugodno zabunila…

Autor:

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednica je za omiljenu popevku u subotu u Krapini rekla da je to jedna od onih koje su nastale u vremenima kad se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka…

“I zato ćemo je danas staviti u središte pozornosti i da otpjevate onu prekrasnu popevku Došel bum doma sel si bum pod brajde, koju smo pjevali s vojnicima u Afganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojom domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje”, objasnila je Grabar-Kitarović, prenosi Zagorje.com.

Predsjednica se u kolovozu prošle godine na Instagramu doista pohvalila snimkom na kojoj s vojnicima pjeva Došel bum doma.

No jesu li doista 1999. godine bila vremena kada se nije smjela spominjati Hrvatska? Naime, baš te godine je nastao zagorski hit.

Pjesmu je napisao Rajko Suhodolčan, dobitnik 5 Porina, od kojih je jedan dobio baš za tu pjesmu.

“Meni je drago da je Predsjednica spominjala tu pjesmu. Vidio sam kako ju je pjevala i u Afganistanu. Mislim da joj se omaklo i ne zamjeram joj”, objasnio je Suhodolčan za Dnevnik.hr.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.