Književno-edukativna radionica za mlade ‘Lanterna: knjiga mrak rastjeruje’

Autor:

SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za književno-edukativne radionice ‘Lanterna: knjiga mrak rastjeruje’. Riječ je o besplatnoj edukaciji namijenjenoj mladima od 18 do 30 godina koja se održava po drugi put u Zagrebu, a ove godine mladi imaju priliku sudjelovati u edukaciji i online putem.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 200 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Tijekom šest književno-edukativnih radionica mladi će se susretati s hrvatskim književnicima, među kojima su i Siniša Glavašević, Ivan Golub, Ivo Andrić, Ivana Šojat, Silvije Strahimir Kranjčević i drugi te njihovim literarnim postignućima.

Cilj ove književno-edukativne radionice je osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak te ih educirati o temeljnim ljudskim vrijednostima.

Mladi će u sklopu radionice imati priliku u grupama raspravljati o idejama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, univerzalna ljepota i kultura, a rasprave će moderirati educirani članovi Svjetskog saveza mladih.

Projekt ‘Lanterna’ dopušta mladoj osobi ostati oduševljen ljepotom i istinom što nam ih pisana riječ razotkriva, a ograničen broj sudionika omogućava rast u argumentiranoj raspravi, kritičkom promišljanju o svijetu i idejama te produbljivanju osobnog iskustva dostojanstva.

Za sudjelovanje u ovoj kreativnoj radionici potrebno je prijaviti se putem obrasca na poveznici, a prijave su otvorene do subote, 17. travnja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.