Knauf Insulation postao je svjetski lider među proizvođačima izolacije

Autor:

Knauf Insulation

Održivost, inovativne tehnologije i ušteda energije glavne su odrednice poslovanja Knauf Insulationa Novi Marof

Knauf Insulation lider je među proizvođačima izolacije u svijetu. U svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji.

Kako bi potaknuo opća poboljšanja i zadržao održivost u središtu svega što radi, Knauf Insulation u svom pogonu u Novom Marofu neprestano traži nove, inovativne pristupe. Na taj način kontinuirano provode strategiju održivosti koja im je visoko na listi prioriteta u svakodnevnom poslovanju.

„Prema strategiji održivosti, sve su investicije Knauf Insulationa usmjerene modernizaciji proizvodnje te maksimalnom smanjenju emisija CO2, tako da kontinuirano provodimo investicije koje su usmjerene na minimalno korištenje fosilnih goriva i smanjenje emisija CO2 u proizvodnji“, kaže direktor Knauf Insulationa Novi Marof Stjepan Mršić.

Rezultat toga je i da Knauf Insulation svojim proizvodima direktno utječe na sveobuhvatnu održivost jer ugradnjom izolacijskih materijala, koje proizvode, višestruko štedi na energentima, a time i na emisijama.

ECOSE® tehnologija

Kao lider, Knauf Insulation Novi Marof prvi je na tržištu ponudio najveću inovaciju u proizvodnji izolacija – revolucionarnu ECOSE® tehnologiju. Radi se o inovativnoj tehnologiji veziva bez fenola i formaldehida, baziranoj na brzo obnovljivim materijalima.

Proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom posjeduju izvrsne toplinske i zvučne izolacijske karakteristike, kao i mehaničke karakteristike uz najvišu klasu reakcije na požare.

„Pored manjeg utjecaja na okoliš u tijeku proizvodnje, jer ECOSE® tehnologijom više ne emitiramo fenol i formaldehid u atmosferu, proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom jamče višu razinu održivosti, zelenu gradnju i kvalitetu zraka u prostoru. Korištenjem mineralne vune s ECOSE® tehnologijom poboljšava se trajnost i održivost zgrada, a pomoć u odabiru možete potražiti na Knauf Insulation kalkulatoru energetske učinkovitosti“, naglašava Mršić.

Ušteda energije

Proizvodi Knauf Insulationa imaju i pozitivne učinke na zaštitu okoliša, očuvanje prirodnih resursa, smanjenje emisija stakleničkih plinova, financijsku uštedu i održivi razvoj.

Dodatno, u ponudi održivih izolacijskih rješenja, Knauf Insulation tržištu nudi i Urbanscape® zelena rješenja za krovove, zidove i okoliš. Baza ovih zelenih sustava je kamena vuna u roli koja je bez veziva i netretirana i podloga za rast biljaka. Ovaj sustav je jednostavan za ugradnju, s visokim kapacitetom zadržavanja vode, dizajniran za zelene krovove na stambenim, nestambenim i industrijskim zgradama u urbanim područjima. Istovremeno, ovi proizvodi služe i kao svojevrsni retencijski bazeni pa djelomično mogu spriječiti preveliko opterećenje kanalizacija u slučaju velikih pljuskova.

Investicija od 120 milijuna eura i nova radna mjesta

Strategijom održivosti Knauf Insulation obvezao se da će sve njihove aktivnosti biti odabrane upravo prema kriterijima održivosti. Sukladno tome, prije nekoliko mjeseci najavljena je nova investicija u Novom Marofu. Prema najavama, Knauf Insulation uložit će oko 120 milijuna eura u novu održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja u pogonu u Novom Marofu.

„Na taj način nastavit ćemo poslovnu strategiju u kojoj težimo ciljevima nulte emisije ugljika i kružnog gospodarstva jer nova tehnologija značajno smanjuje utjecaj na okoliš u usporedbi s postojećom“, poručuje direktor Mršić.

Naime, električna peć za taljenje može smanjiti izravne emisije stakleničkih plinova u usporedbi s tradicionalnom tehnologijom i na taj način je osiguran izvor zelene električne energije za postrojenja. Osim što je najavljena investicija nastavak strategije održivosti, nova proizvodna linija omogućit će i otvaranje najmanje 70 novih radnih mjesta u Knauf Insulationu Novi Marof. U isto vrijeme, ovaj projekt ogroman je doprinos energetskoj neovisnosti, čemu Hrvatska teži i što je u konačnici svima cilj.

„Cijeli projekt je u pripremnoj fazi koja podrazumijeva osiguranje infrastrukturnih uvjeta, prikupljanje raznih podataka, izradu projektne dokumentacije, ishođenje potrebnih dozvola, raspisivanje natječaja i druge potrebne radnje kako bi se osigurali ekonomski, socijalni, ekološki i tehnički uvjeti za realizaciju električne peći i vrhunske linije proizvoda u Novom Marofu“, istaknuo je direktor Knauf Insulationa Novi Marof Stjepan Mršić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.