Klub čiji su navijači bili na zapadu stadiona Wembley ove je sezone pobijedio u svim finalima

Autor:

xuhx, London, Wembley Stadium, 14.09.17, Champions League: Tottenham Hotspur -Borussia Dortmund Bild: Innenansicht Wembley Stadium London *** xuhx London Wembley Stadium 14 09 17 Champions League Tottenham Hotspur Borussia Dortmund Picture Interior View Wembley Stadium London

Guliver Images

Kad se radi o utakmicama finala ove sezone koje su odigrane na stadionu Wembley, izgleda da je važnije dobiti zapadnu stranu stadiona za svoje navijače nego imati kvalitetnog napadača, stopera ili vratara. Naime, sve finalne utakmice ove sezone pripale su klubovima čiji su navijači bili smješteni na zapadnoj strani stadiona. Ne samo to – osim u samo jednom slučaju svi koji su pobijedili su usput sačuvali čistu mrežu.

U FA i EFL kupovima Liverpool je pobijedio Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca, oba je puta prethodno u regularnom vremena i nakon produžetaka bilo 0-0. U finalu kvalifikacija za ulazak u Premier ligu Nottingham Forest je s 1-0 pobijedio Huddersfield, Sunderland je s 2-0 pobijedio Wycombe u finalu kvalifikacija za Championship, Port Vale je s 3-0 pobijedio Mansfield Town u finalu doigravanja za ulazak u League 1 a u finalu EFL Trophyja (kup za klubove League 1 i League 2, trećeg i četvrtog ranga engleskog nogometa) Rotherham je nakon produžetaka s 4-2 pobijedio Sutton United.

Treba naglasiti koliko su sretni bili navijači Rotherhama jer su do šeste minute sudačke nadoknade drugog poluvremena gubili s 2-1 da bi zatim izjednačili a u produžetku s dva gola osvojili trofej.

Baš svaki puta u ovim navedenim utakmicama pobjednički navijači su bili smješteni na zapadnoj strani stadiona Wembley.

OZNAKE: Zapad, stadion, Wembley

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.