KLISOVIĆ: “Nazvao me ministar Vili Beroš i brzo organizirao psihološku pomoć”

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović u Novom danu televizije N1 je opisao kako je izgledalo njegov boravak u samoizolaciji zbog sumnje na zarazu koronavirusom, ali i prokomentirao aktualnu situaciju s migrantima na području Europe.

Joško Klisović proveo je 14 dana u samoizolaciji kod kuće jer je prethodno bio na događaju na kojem je boravila i osoba kod koje se naknadno utvrdila zaraza koronavirusom. Zbog mjera opreza saborski zastupnik SDP-a i prema uputama stručnjaka otišao je u samoizolaciju i nije razvio nikakve simptome, bio je, kaže, i ostao zdrav. U Novom danu je opisao kako je izgledao taj proces:

“Nisam znao da sam na događaju s osobom, nego sam dobio pisanu obavijest HZJZ-a i javio sam se dežurnom epidemiologu kako su me obavijestili. U razgovoru smo zaključili da moram biti u samoizolaciji da ne bih bio opasan za sebe ili druge.”

Otkrio je da je boravak kod kuće proveo radno, a građani koji su se našli u istoj situaciji i koji su putem medija čuli da je u samoizolaciji, javljali su mu se porukama sa svojim pričama.

“Neki su mi ispričali da su samo bili u Italiji, i to ne na području žarišta, ali su ih svejedno tjerali s posla kući, vikali na njih i slično, unatoč tome što su im epidemiolozi rekli da je sve u redu. Zbog nerazumijevanja okoline ljudi su odlazili na bolovanja i u samoizolaciju koja nije bila dobrovoljna. Bojali su se kako će ih te kolege dočekati kad sve završi, molili su me da pokušam tu njihovu priču javno ispričati i djelovati na sustav zdravstva da omoguće psihološku pomoć jer tad takve pomoći nije bilo. Nakon mojih istupa u javnosti nazvao me ministar Vili Beroš i brzo organizirao psihološku pomoć. Javili su se iz Ministarstva zdravstva i obavijestili me kako su to organizirali. Dobro je da je glas građana došao do vlasti i da je vlast reagirala”, rekao je Klisović.

On na radnom mjestu nije imao problema. Kaže kako su se u Saboru prema njemu odnosili profesionalno, čak s empatijom. Sam nije trebao psihološku pomoć pa ponuđeni broj nije zvao, no rekao je da, ako se građani požale da nešto ne funkcionira, odmah će nazvati ministra i obavijestiti ga.

Komentiraj