Klinička bolnica Dubrava ima još 30-40 kreveta za Covid bolesnike

Od ukupno alociranih kreveta, imamo mjesta za još 30-40 pacijenata, izjavio je za HRT Andrej Šribar, specijalist anesteziologije i intenzivne medicine Kliničke bolnice Dubrava, koja je glavni respiracijski centar u Hrvatskoj.

“Pacijenti u našoj bolnici podijeljeni su na one koji su na intenzivnoj i koji zahtijevaju intenzivnije liječenje, imamo ih trenutačno 14, od toga 9 na respiratoru, i imamo 110 pacijenata koji su na COVID-odjelu i zahtijevaju suplementaciju kisika i praćenje. Od ukupno alociranih kreveta, imamo mjesta za još 30-40 pacijenata. Situacija je dinamična i stalno se prilagođavamo i prema potrebi radimo alokaciju i liječnika i kreveta”, kazao je Šribar.

Objasnio je kako je “nakon proljetnog prvog vala ljeto je bilo mirno, a s krajem kolovoza počeli su kapati prvi pacijenti”.

“S rujnom je počela velika navala. Broj hospitaliziranih pacijenata i poslije onih na intenzivnoj odgovara ukupnom broju zaraženih, taj je postotak opisan u svjetskoj literaturi, a nije ništa drugačije ni u Hrvatskoj”, objasnio je Šribar.

Komentiraj