KINA: Broj preminulih od koronavirusa narastao na 361, Rusija počinje evakuirati svoje građane iz Wuhana

Broj preminulih u Kini u epidemiji koronavirusa narastao je do nedjelje na 361, što je povećanje za 57 osoba u odnosu na prethodni dan, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Od novih smrtnih slučajeva njih 56 zabilježeno je u provinciji Hubei, dok je jedna osoba preminula u pokrajini Chongqing.

U Kini je zabilježeno još 2.829 zaraženih osoba pa je ukupan broj narastao na 17.205.

Rusija počinje evakuirati svoje građana iz Wuhana, zaustavila vlakove iz Kine

Rusija u ponedjeljak planira evakuaciju svojih građana iz Wuhana, epicentra zaraze u središnjoj Kini te je obustavila izravne putničke vlakove prema zemlji u kojoj se broj žrtava koronavirusa popeo na 361.

Rusija, čija je granica s Kinom dugačka 4300 km, objavila je prva dva slučaja zaraze virusom prošli tjedan, jedan u sibirskoj regiji Tjumenj, a drugi u regiji Zabajkalski na krajnjem istoku zemlje. U oba slučaja radi se o građanima kineske nacionalnosti.

Ruske zračne obrambene snage, koje su dio oružanih snaga, počinju evakuirati ruske građane iz Wuhana i pokrajine Hubei u ponedjeljak. Ondje je više od 600 Rusa, rekla je potpredsjednica vlade Ruske Federacije Tatjana Golikova.

Moskva je već obustavila izravne letove u Kinu, a ruske željeznice obustavile su putničke vlakove u zemlju od ponoći.

Posljednji vlak iz Pekinga u Moskvu ušao je u Rusiju prazan, s obzirom na to da je svih 136 putnika zaustavljeno na rusko-kineskoj granici, izvijestila je novinska agencija RIA, dodavši da su svi putnici kineske nacionalnosti.

Zahtjev za medicinskim maskama porastao je u moskovskim ljekarnama, izvijestile su novine Vedomosti u nedjelju nakon obilaska ljekarni u ovom 12-milijunskom gradu, s time da u mnogima nedostaje maski.

Na moskovskom aerodromu Domodjedovo, jednom od tri glavna odredišta za međunarodne letove, granični službenici nosili su u nedjelju navečer maske i rukavice, rekao je svjedok agenciji Reuters.

Tajlandski liječnici tvrde da su pronašli kombinaciju lijekova efikasnu protiv koronavirusa

Komentiraj