KEREMPUH Matej Meštrović & Expresto najavljuju spektakl

HINA

Zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh ugostit će u ponedjeljak 24. rujna istaknutog glazbenika Mateja Meštrovića i prateći glazbeni dvojac Expresto, čiji je nastup najavljen kao spektakularan koncert za pamćenje na kojemu će obradama poznatih klasika i izvedbom Meštrovićevih autorskih skladbi zasigurno rasplesati publiku.

Meštrović & Expresto u Kerempuhu nastupaju nakon senzacionalne turneje po Kini tijekom koje su održali 11 koncerata, proputovali 11 tisuća kilometara i rasprodali više od osam tisuća karata, stoji u najavi.

Kinu su osvojili s programom najpoznatijih tema klasične glazbe te autorskih kompozicija Mateja Meštrovića, koji posljednjih godina bilježi veliki međunarodni i domaći uspjeh, te svojim autorskim projektima redovito priređuje koncerte za pamćenje.

“Na spektakularnom koncertu pod nazivom “After China Show” Kerempuhova će publika imati prilike čuti Mozartov Turski marš, Brahmsov Mađarski ples broj 5, Carmen Fantaziju, Vivaldijeva Četiri godišnja doba, kao i mnoge druge popularne klasične teme u Meštrovićevim obradama za klavir četveroručno i udaraljke, odnosno, ‘flašofon’, koji svira Borna Šercar”, a svirat će i Meštrovićeve autorske kompozicije.

Uz Šercara na udaraljkama i bocama, Meštroviću na klaviru pridružit će se i Kristina Bjelopavlović Cesar, također na klaviru.

“Meštrović & Expresto ovim programom osvojili su Kinu, te smo uvjereni da će i publika u Zagrebu plesati na koncertu u Kerempuhu”, poručuje se u najavi.

Budući da je Meštrović ekskluzivni umjetnik PARMA Recordingsa iz SAD-a, u planu je i snimanje projekta s Exprestom na Kubi.

Komentiraj