Kenijski programer osmislio video igru utrke živopisnih matatu autobusa

Screenshot YouTube

Kenija je poznata diljem svijeta i po svom sustavu javnog prijevoza, tzv. matatu kulturi. Matatu autobusi svih veličina su oblijepljeni različitim reklamama ili su ih ukrasili lokalni umjetnici muralima i graffitima. Afričko stanovništvo u velikom broju koristi ovaj način prijevoza, a autobusi prevoze i brojne turiste do udaljenijih turističkih lokacija.

Razvojni programer Zephaniah Sirime je otkrio da je od malih nogu bio “zaljubljen u ove autobuse i općenito u automobile”. Tijekom razvoja kompjuterske video igre je uložio znatan trud u dizajn autobusa, koji na sebi imaju različite šarene uzorke i umjetnički osmišljene površine. Napetu virtualnu utrku i kompjutersku igru je nazavo ‘Matwana Madness’. Ulice su slične onima u glavnom kenijskom gradu Nairobiju pa bi to trebalo donijeti novi element zabave. Sirime kaže da je vrlo zadovoljan ovim postignućem.

Otkrio je da od djetinjstva uživa provoditi slobodno vrijeme uz video igre, no nikada nije vidio da je neki “Afrikanac razvio kompjutersku igru za Afrikance”.

Komentiraj