KEK “Fantastičan rezultat za Rijeku, strašno mi je drago”

Nogometaši Rijeke u srijedu su u Puli pobjedom 3:1 nad Dinamom po peti put osvojili Kup Hrvatske.

Prvi je to trofej Rijeke nakon dvostruke krune koju je 2017. osvojila s Matjažom Kekom. Slovenski trener s Rujevice je otišao u listopadu prošle godine nakon pet i pol godina, a naslijedio ga je Igor Bišćan.

“Počeli su nam treninzi u reprezentaciji pa nisam mogao gledati, ali stvarno sam guštao kad sam na mobitelu vidio rezultat utakmice. Fantastičan rezultat za Rijeku, strašno mi je drago i zbog igrača i zbog trenera, svih navijača i ljudi u klubu”, rekao je Kek za Index i dodao kako sredinom sezone nitko nije ovo očekivao, ali Rijeka je, ističe, sezonu završila na fantastičan način.

Armada je Bišćana nakon dolaska u Rijeku bojkotirala zbog povijesti s Dinamom, a momčad nije bila u dobroj formi. “Znao sam da će biti dobar jer je on golemi potencijal. Nije mu bilo lako, ali riješio je sve probleme koje je imao i pokazao je u finalu da zna igrati na rezultat, što je za tako mladog trenera velika stvar. Protiv jakog Dinama u finalu odigrati ovako kako su oni odigrali je vrlo teško i tu se vidi njegov potpis”, kaže Kek i poručuje kako se svi sukobi i problemi mogu riješiti dobrim rezultatima.

“Bišćanova Rijeka ima gard i karakter, a to govori jako puno o njemu i njegovom radu. Mislim da je bacio rukavicu Dinamu. Vidjet ćemo što će biti u ljetnom prijelaznom roku, ali ako momčad ostane na okupu i dođe neko pojačanje, mogla bi sljedeća sezona biti jako zanimljiva. Tu je i Hajduk koji se diže, imamo i Osijek i Goricu, a ove sezone bilo je stvarno jako dobrih utakmica u HNL-u”, poručio je Kek i na kraju čestitao Varaždinu na povratku u Prvu HNL.

Komentiraj