KBC Zagreb odgodio kontrolne preglede, pacijenti će biti obaviješteni o novom terminu

U najvećoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj, KBC Zagreb, odgođeni su svi kontrolni pregledi pacijenata koji u ovom trenutku nisu neophodni, potvrdio je u četvrtak za Index  ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

“Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj vezano uz virus COVID-19 i nakon temeljite analize protoka pacijenata, njihove pratnje, zaposlenika i studenata prije dva tjedna uveli smo zabranu posjeta na svim radilištima KBC-a Zagreb”, kazao je ravnatelj Ćorušić.

Dodao je da su zaključili, obzirom na dokazano širenje virusa u zadnjih nekoliko dana, da bi čekaonice u polikliničko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti mogle biti mjesta prijenosa infekcije. “Stoga smo predložili našim zaposlenicima da, nakon provjere liste narudžbi pacijenata za kontrolne preglede, one koji u ovom trenutku nisu neophodni, odgode”, rekao je Ćorušić.

Naručeni pacijenti, a u interesu zaštite njihovog zdravlja te zdravlja onih najugroženijih, bit će obaviješteni o novom terminu. ovo se odnosi, podsjetio je, samo na pacijente koji su naručeni na kontrolni pregled, a koji po procjeni ordinarijusa nije neophodan u ovom trenutku.

Komentiraj