KBC Split u 2017. poslovao bez gubitaka

Pixabay

Splitski Klinički bolnički centar je u 2017. godini poslovao bez gubitaka, a primio je ili je u tijeku prijem za 112 specijalizanata i 105 medicinskih sestara, izvijestio je u četvrtak ravnatelj tog KBC-a Ivo Jurić.

Jurić je na konferenciji za novinare rekao kako je u tijeku je priprema za projektiranje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji bi sadašnjih 16 prijema objedinio u jedan – Centralni prijem za Dalmaciju.

Vrijednost projekta je 70 milijuna kuna, financirat će ga Ministarstvo zdravstva te fondovi EU, kazao je i dodao je kako je Splitsko-dalmatinska županija već odobrila dva milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, najavivši i skorašnji natječaj za četiri specijalizacije Hitne medicine.

Jurić navodi i kako su u tijeku pripreme za 14 projekata u KBC-u, među kojima je izdvojio pet milijuna eura vrijednu izgradnju retinalnog transfuzijskog centra, odnosno banke krvi.

Najavio je i kako će 8. siječnja iduće godine splitski KBC s kolegama sa zagrebačkog KBC-a početi liječenje moždanog udara metodom invazivne neurologije, 13. siječnja počet će liječenje djece/osoba s posebnim potrebama u suradnji sa Zavodom za dentalnu medicinu, a uskoro očekuje i transplantaciju matičnih stanica.

Raspisan je natječaj za uređenje prvog kata bivšeg rodilišta, a tu investiciju će s 25 milijuna kuna financirati fondovi EU. Do sredine 2018., dodaje Jurić, planiran je završetak izgradnje bolničke podružnice u Zagvozdu, gdje će biti odjeli za gastroenterologiju, neurologiju, ginekologiju i psihijatriju.

U KBC-u na Firulama i Križinama završen je projekt energetske obnove koji je stajao 200 milijuna kuna, a riječ je o novcu iz Europske unije i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Komentiraj