“Kauboji” doputovali iz Aleksandrije u Kairo, sutra u 18 protiv Bahreina

Hrvatska muška seniorska reprezentacija doputovala je u srijedu u poslijepodnevnim satima iz Aleksandrije u Kairo gdje će nastaviti nastup na Svjetskom prvenstvu, a hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat zadovoljan je rezultatom kojeg su “kauboji” do sada ostvarili.

“Stigli smo ovdje kao kao prvi u skupini. Možda smo priželjkivali četiri boda, ali i ovo je dobro, u dobroj smo poziciji. Sami odlučujemo o sebi, imamo dobar raspored i sve je kako smo priželjivali prije nego smo došli u Egipat”, kazao je Horvat po dolasku u Kairo.

Hrvatska će prema rasporedu kojeg je jučer navečer objavila Međunarodna rukometna federacija (IHF) u četvrtak u 1. kolu igrati u 18,00 sati protiv Bahreina, u 2. kolu u subotu protiv Argentine “kauboji” će na teren također u 18,00 sati, dok će u posljednjem kolu u ponedjeljak protiv branitelja naslova Danske igrati u 20,30 sati, odnosno bit će to posljednji susret u skupini.

“Idemo sad utakmicu po utakmicu, samopouzdanje se diglo, što je najbitnije. Osjeća se pozitiva koja je porasla nakon Angole, a posebno poslije Katara.  Vidi se da se vraćamo u formu koju smo imali na prošlom prvenstvu”, dodao je Horvat ocijenivši kako Hrvatska treba ozbiljno shvatiti sve protivnike koji je čekaju u nastavku prvenstva.

“Bahrain i Argentina su nezgodne reprezentacije, da ne ubrajamo tu Dansku. Ovo je prvenstvo do sada pokazalo da su se sve vaneuropske reprezentacije dosta približile europskim momčadima tako da će svaka utakmica biti na nož. Morat ćemo u svaku utakmicu ući sto posto da dobijemo željeni rezultat sa što manje problema”, zaključio je Horvat.

U drugi krug natjecanja Danska je prenijela četiri boda, Hrvatska tri, Katar i Argentina po dva, Japan jedan, a Bahrein nula bodova.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

 

Komentiraj