Katarina Peović za Radio Nacional: “Ako smo mi neokomunistička stranka, onda je HDZ neofašistička stranka”

Saborsaka zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u petak je gostovala u emisiji ‘Na vrućem stolcu’ Radio Nacionala. U studio kod Zrinke Vrabec Mojzeš došla je iz Sabora, gdje se glasalo o opozivu premijera Plenkovića.

Poručila je kako u Saboru ima spavača, koje se lako nađe. “Nije nam to na čast kao zemlji”, rekla je i dodala da su njihovi stavovi uvijek dosljedni, slagao se netko s njima ili ne.

“Problematično je da Ivan Penava i Domovinski pokret nekoga proziva za korupciju. Veliki borci protiv korupcije preko noći postanu koruptivni, kada dođu na vlast”, dodala je.

Danas je u Saboru HDZ-ov Željko Reiner Radničku frontu nazvao ‘neokomunističkom’. “Ako smo mi neokomunistička stranka, onda je HDZ neofašistička stranka”, rekla je za Radio Nacional i dodala da HDZ ima ozbiljan problem s amnestiranjem ‘Za dom spremni’. Dodala je da imamo institucionalizirane profašističke ideje, koje djeca uče u školama. “Moramo revidirati način na koji pristupamo povijesti”, rekla je i dodala da je predsjednik Sabora na Bleiburgu tvrdio da je riječ o hrvatskoj vojsci.

Istaknula je da je Reineru komunisti svatko tko se danas bavi radničkim pravima. Govoreći upravo o radničkim pravima, Katarina Peović smatra da su ljudi odustali od borbe i da imaju osjećaj da ne mogu ništa postići.

Govoreći o neradnim nedjeljama, zastupnica Radničke fronte rekla je da HDZ misli da, ako ćemo više raditi, onda  će nam biti bolje. “Ionako radimo više, imamo jeftinu radnu snagu. Jedino čime možemo konkurirati je uslužna djelatnost, turizam”, rekla je i dodala da se Radnička fronta zalaže za slobodne nedjelje.

U četvrtak je podržala radnike i dostavljače Wolta, a za Radio Nacional poručuje da su izmjene Zakona o radu kriminalne. “Samo u Hrvatskoj 80 posto radnika/vozača zaposleno preko agregatora, odnosno posrednika. Samo se u RH amnestira agregatore. To su izlobirale digitalne platforme”, poručila je.

Komentirala je i najavljeni štrajk zdravstvenih radnika kojem će se, kazala je, pridružiti. “Postoje razlozi za štrajk. Obespravili smo najvažnije – zdravstvenu zaštitu. Liječnici rade u nemogućim, nevjerojatnim uvjetima”, istaknula je.

U posljednje vrijeme mediji pomno prate slučaj četiri hrvatska para koja su zatočena u Zambiji i sada pušteni da se brane sa slobode, pod optužbom za trgovanje djecom. Istaknula je da je ‘dno dna’ da je cijela hajka pokrenuta zbog činjenice da je jedna od tih osoba transrodna. “Lakše je usmjeriti mržnju prema transrodnoj osobi, nego prema Andreju Plenkoviću koi nam kroji sudbinu”, poručila je Katarina Peović.

Komentirala je zastupnica Radničke fronte i izjave predsjednika Zorana Milanovića, optužbu HDZ-ove Majde Burić da je ‘srboljubna’, glasanje o ratu i Ukrajini te Zakona o pobačaju.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]