Karlovac: Uhićena ravnateljica Razvojne agencije Sandra Cindrić

Autor:

05.04.2023., Zagreb - Uhiceni u aferi Sortirnica dovedeni su u policijskim maricama na Zupanijski sud. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U Karlovcu je u srijedu u akciji USKOK-a i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uhićena ravnateljica Razvojne agencije Karlovačke županije Sandra Cindrić koju se s još dvije osobe sumnjiči za kaznena djela protiv službene dužnosti, neslužbeno je riječ o pogodovanju poduzetniku.

Karlovačka županija je izvijestila u srijedu poslijepodne da je županicu Martinu Furdek-Hajdin o uhićenju izvijestila predsjednica upravnog vijeća Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Nataša – Rahela Borovček.

“Ne raspolažemo informacijama o istrazi niti je možemo komentirati. O daljnjim postupcima vezanim za poslovanje agencije, obavijestit ćemo javnost”, poručili su iz Karlovačke županije.

USKOK i policija su ranije izvijestili kako su u tijeku uhićenja tri osobe na području Zagreba i Karlovca i da se tijekom srijede provode hitne dokazne radnje. Iz USKOK-a su dodali da će nakon ispitivanja osumnjičenika biti odlučeno o daljnjem postupanju.

Pravnica Cindrić je na dužnost ravnateljice stupila 1. rujna, a do tada je radila u Financijskoj agenciji na poslovima ovrhe. Njezino imenovanje bilo je popraćeno optužbama dotadašnjeg ravnatelja Vilka Klasana da je natječaj namješten.

Mediji navode da je Cindrić pomagala poduzetniku kako bi tvrtke povezane s njime izbjegle ovrhe.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.