Karim Benzema se već oporavio, Deschamps odlučuje hoće li ga vratiti u reprezentaciju

Francuska bi u nastavku Svjetskog prvenstva mogla dobiti neočekivano ali ogromno pojačanje – Karim Benzema se od ozljede oporavio puno brže nego se očekivalo, prvotno je bilo rečeno kako nema šanse da se oporavi prije kraja SP ali navodno će sredinom ovog tjedna započeti s maksimalnim treninzima pa je na izborniku Didieru Deschampsu odluka hoće li ga pozvati u Katar na drugi dio turnira.

Deschamps može aktivirati Benzemu jer na njegovo mjesto u selekcije Francuske nije uzeo drugog igrača, tako da je napadač Real Madrida i dobitnik Zlatne lopte službeno cijelo vrijeme član reprezentacije.

Povratak u nacionalnu selekciju za Benzemu bi sigurno bila velika stvar jer mu je SP 2014. jedino koje je igrao. Francuska i ovako ima moćan sastav ali s Benzemom, ove godine izabranim za najboljeg nogometaša na svijetu, dobila bi dimenziju više.

Francuska je nakon dva kola Skupine D s šest bodova osigurala prolazak u osminu finala, praktički i prvo mjesto koje, ako bude potvrđeno, selekciji Didiera Deschampsa donosi drugoplasiranu reprezentaciju Skupine C u kojoj se nalaze Argentina, Poljska, Saudijska Arabija i Meksiko.

Komentiraj