KAOS U ZAGREBU Zbog puknuća cijevi velike gužve, građani bez vode

Autor:

Zagreb, 13.09.2018. - U zapadnom dijelu Zagreba na dijelu Selske ulice, izmeðu Baštijanove i Planinske, u èetvrtak oko 4,30 sati puknula je magistralna  vodoopskrbna cijevi zbog èega je poplavljen i ošteæen kolnik pa je promet Selskom cestom do daljnjega obustavljen, dok se ne završe sanacijski radovi, izvijestio je Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ es

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda u zoni raskrižja Selske ceste i Krapinske ulice prekinut je promet Selskom na dijelu od Baštijanove do Zagorske, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske, izvijestili su jutros iz Zgarebačkog Holdinga.

Na cesti je velika količina vode, a došlo je i do oštećenja kolnika. Autobusna linija 109 vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila. Na prilaznim se koridorima zoni ograničenog prometa očekuju gužve, a već sada se vozi sporije na širem području radova, priopćili su iz Hrvatskog autokluba.

Bez vode su ostali potrošači Voltinog i moguće u okolnim naseljima. Na terenu su cisterne s pitkom vodom te interventne ekipe tehničkih službi. Sanacija je u tijeku.

Oglasili su se i iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba. “Prema zaprimljenoj informaciji od Županijskog centra 112 Zagreb jutros oko 04:30 sati na dijelu prometnice Selske ulice, između Baštijanove i Planinske ulice, došlo je do puknuća magistralne vodoopskrbne cijevi uslijed čega je došlo do poplavljivanja dvorišta okolnih stambenih objekata, i poplavljivanja i oštećenja kolnika Selske ceste.

Promet Selskom cestom je do daljnjega obustavljen dok se ne završe radovi na sanaciji nastale štete na čemu su angažirane dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. – Podružnice zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca.

Mjesto događaja osiguravaju službenici Policijske uprave zagrebačke koji će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba vršiti regulaciju prometa na okolnim prometnicama”, izvijestili su.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.