KAOS U ZAGREBU Zbog puknuća cijevi velike gužve, građani bez vode

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda u zoni raskrižja Selske ceste i Krapinske ulice prekinut je promet Selskom na dijelu od Baštijanove do Zagorske, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske, izvijestili su jutros iz Zgarebačkog Holdinga.

Na cesti je velika količina vode, a došlo je i do oštećenja kolnika. Autobusna linija 109 vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila. Na prilaznim se koridorima zoni ograničenog prometa očekuju gužve, a već sada se vozi sporije na širem području radova, priopćili su iz Hrvatskog autokluba.

Bez vode su ostali potrošači Voltinog i moguće u okolnim naseljima. Na terenu su cisterne s pitkom vodom te interventne ekipe tehničkih službi. Sanacija je u tijeku.

Oglasili su se i iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba. “Prema zaprimljenoj informaciji od Županijskog centra 112 Zagreb jutros oko 04:30 sati na dijelu prometnice Selske ulice, između Baštijanove i Planinske ulice, došlo je do puknuća magistralne vodoopskrbne cijevi uslijed čega je došlo do poplavljivanja dvorišta okolnih stambenih objekata, i poplavljivanja i oštećenja kolnika Selske ceste.

Promet Selskom cestom je do daljnjega obustavljen dok se ne završe radovi na sanaciji nastale štete na čemu su angažirane dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. – Podružnice zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca.

Mjesto događaja osiguravaju službenici Policijske uprave zagrebačke koji će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba vršiti regulaciju prometa na okolnim prometnicama”, izvijestili su.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]