Kanye West predstavio prvi video svoje predsjedničke kampanje

Američki reper, pjevač, tekstopisac, glazbeni producent, redatelj spotova i filmski producent, te modni dizajner, svojevremeno proglašavan jednim od najutjecajnijih američkih glazbenika, 43- godišnji Kanye Omari West poznatiji kao Kanye West objavio je prvi službeni video za svoju predsjedničku kampanju. Iako je svoju kandidaturu objavio tek 4. srpnja ove godine West je ipak dospio na glasačke listiće u čak 12 američkih saveznih država: Arkansas, Colorado, Idaho, Iowa, Kentucky, Louisiana, Minnesota, Mississippi, Oklahoma, Tennessee, Utah i Vermont.

Međutim West je ovih dana jasno stavio do znanja da on zapravo nije predsjednički kandidat na ovim izborima već da vodi kampanju kako bi pobijedio na slijedećim izborima za predsjednika SAD-a. Također je demantirao stožer američkog predsjedničkog kandidata Rockya LaFuentea da neće biti njegov potpredsjednik izjavivši da politička stranka u Kaliforniji koja je navela njegovo ime kao potpredsjednika njega uopće nije kontaktirala.

Gotovo svi albumi ovog popularnog američkog repera prodani su u platinastim nakladama od čega su se čak četiri našla na vrhu najprodavanijih albuma u SAD-u. Tijekom dosadašnje karijere je prodao preko 30 milijuna albuma zbog čega je pri samom vrhu najprodavanijih glazbenika u SAD-u, a dobio je i brojna priznanja i nagrade za svoj rad. Nedavno je objavljeno da je godišnja zarada Kanya Westa 1,3, milijarde dolara zahvaljujući vlastitoj liniji tenisica Yeezy koju je pokrenuo zajedno sa tvrtkom Adidas. Od 2014. godine je u braku sa Kim Kardashian.

Komentiraj