KUPCI BJEŽE Kanye West ne može prodati vilu vrijednu 57 milijuna dolara koju je uništio

Autor:

FILE - Kanye West, known as Ye, watches the first half of an NBA basketball game between the Washington Wizards and the Los Angeles Lakers, on March 11, 2022, in Los Angeles. Adidas said Wednesday March 13, 2024 that it's donated or is planning to give away more than $150 million to groups fighting antisemitism and other forms of hate from the sales of Yeezy shoes last year after it severed ties with Ye, the rapper formerly known as Kanye West. (AP Photo/Ashley Landis, File)

Ashley Landis

Kako se ispostavilo, prilično je teško prodati vilu bez prozora, vrata, struje i vode za 53 milijuna dolara, što je američki reper Kanye West (poznat kao Ye) sada naučio iz prve ruke. Kako je izvijestio Forbes, West je smanjio traženu cijenu svoje kuće od 4000 četvornih metara u Malibuu s 53 milijuna dolara na 39 milijuna dolara nakon što se mučio da proda uništenu vilu.
West je 2021. kupio kuću koju je dizajnirao slavni japanski arhitekt Tadao Ando za nevjerojatnih 57,3 milijuna dolara od dizajnera bicikala Richarda Sachsa. Nakon toga je uništio sve unutrašnje dijelove u vili i namještaj, a počupao je i prozore i vrata. Sljedeće godine West je unajmio izvođače radova i počeo se pripremati za ono što se činilo da će biti veliko renoviranje. Međutim, u godinu dana „adaptacija“ je zaustavljena i dijelovi kuće ostali su potpuno izloženi vremenskim uvjetima. Od tada, ni West ni radnici nisu uočeni u vili pa se to može shvatiti kao još jedan nerealizirani Westov projekt.

No to da nije uspio renovirati kući nego ju je uništio i to da je ne može prodati nisu jedine nevolje koje su zadesile vlasnika vile u Malibuu. U rujnu 2023. Tony Saxton, izvođač radova na kući, tužio je Westa zbog loših uvjeta rada, navodeći da je bio prisiljen raditi 16 sati dnevno i spavati na podu raskopane vile. Saxton tvrdi da je na kraju dobio otkaz nakon što je Westu rekao da je zabrinut zbog ideje koju je reper imao za instalacije struje i tvrdi da mu još uvijek duguje više od milijun dolara odštete. Saxton je podigao tužbu i na vili je upisano založno pravo i ne može se prodati bez da kupac podmiri sve dugove.
Nekretninski fijasko u Malibuu posljednji je u dugom nizu Westovih pogrešnih poslovnih koraka i bizarnog ponašanja u javnosti. Samo u protekle dvije godine, West je izrekao je nekoliko antisemitskih tirada, uništio svoje najunosnije poslove i izgubio dobar dio svog bogatstva. Ovog mjeseca tužio ga je bivši zaposlenik reperove privatne akademije Donda koji tvrdi da je West rekao studentima da će im obrijati glave i zatvoriti ih u kaveze.
West je posljednji album ”Vultures 1” objavio u suradnja s reperom Ty Dolla $ignom koji je urednik na portalu Consequence nazvao “mrtvim čim se pojavio”.

OZNAKE: Kanye West, vila, malibu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.