Kandidat SDP-a i HNS-a Zmajlović: “Zagrebačkoj županiji ne treba plašljivi Kožić”

Autor:

19.02.2021.Zagreb- Mihael Zmajlovic, SDP-ov kandidat za zupana.
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Mihael Zmajlović, SDP-ov i HSS-ov kandidat za župana Zagrebačke županije smatra da Zagrebačkoj županiji ne treba čovjek koji nije hrabar, ni pošten, odnosno ne treba joj plašljivi Stjepan Kožić, kandidat za župana koalicije predvođene HDZ-om, koji je odbio sučeljavanje.

Komentirajući Kožićevu izjavu da će izbjegavati sučeljavanja, Zmajlović je u subotu u priopćenju istaknuo “kako su u strahu velike” oči, ali da stanovnici Zagrebačke županije zaslužuju normalnu i civiliziranu debatu između dvojice kandidata koji su ušli u finale borbe za novoga župana.

Zmajlović je podsjetio da je Stjepan Kožić priopćio javnosti da se neće sučeliti s protukandidatom u drugom krugu izbora za župana Zagrebačke županije, nakon što ga je Zmajlović  javno pozvao na sučeljavanje, pritom istaknuvši da “tijekom debate neće spominjati minimalno jednu od deset velikih afera koje su obilježile Kožićevu vladavinu”.

Kožić se 20 godina skriva kao župan; u nedjelju referendum protiv HDZ-a

“Kožić se 20 godina skriva kao župan. Sad je prvi put u situaciji da je prisiljen boriti se u drugom krugu, a opet se pokušava sakriti, čak to i javno priznaje. Čovjek koji nije hrabar, nije ni pošten. Zagrebačkoj županiji ne treba plašljivi i umorni Kožić, već promjena i nova energija na mjestu župana”, ustvrdio je Zmajlović.

Podsjetio je kako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak pokrenulo postupak protiv Mate Čička, dosadašnjega predsjednika Skupštine Zagrebačke županije i ključnoga partnera Stjepana Kožića zbog tzv. afere vepar.

Komentirajući postupak, Zmajlović je rekao da ‘aferu vepar’ treba dodati na popis ostalih desetak afera, poput afere ’13 butelja’ na račun županije, afere ‘dvohljeb“ ili afere u kojoj je dosadašnji župan Zagrebačke županije zaposlio u županijskim tvrtkama i ustanovama kćer, sina i nećaka.

“U nedjelju 30. svibnja je referendum protiv HDZ-a i njegova modela vladanja u Zagrebačkoj županiji. Promjene su krenule u Hrvatskoj i pomest će šerife koji su mislili da zauvijek mogu vladati. Nakon 20 godina, građani će Stjepanu Kožiću i HDZ-u Zagrebačkoj županiji reći dosta,” zaključio je Mihael Zmajlović.

Stjepan Kožić je u petak je pak poručio kako nema namjeru sučeljavati se s Mihaelom Zmajlovićem, kojemu priznaje da je “vješt govornik i vrstan manipulator”, ustvrdivši da je uspoređivanje njegova i Zmajlovićeva rada i programa “nemoguća misija”.

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) pozvao je Kožića (koalicija predvođena HDZ-om) na sučeljavanje koje, smatra Zmajlović, Kožić uporno izbjegava zbog niza afera koje su mu obilježile protekli mandat.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.