Kanađanin hodajući po snježnim livadama stvara umjetnička djela

Screenshot YouTube

Stariji Kanađanin je više puta privukao pažnju javnosti izradom velikih umjetničkih djela na snježnim površinama. Djela zadivljuju geometrijskom preciznošću, nastala su hodanjem u snijegu i najbolje su vidljiva iz zraka.

Kim Asmussen (62) je za svoje kreacije tražio livade prekrivene snijegom ili ledene površine. Čest izbor su bila privatna imanja ili obližnja otvorena područja u divljini. Za medije je otkrio kako je za veće oblike potrebno hodati više od tri dana, najveće djelo je dulje od 400 metara.

Umirovljeni ravnatelj je snimke dronom objavljivao na internetu. Za skice svojih djela koristio kompjuterski program za crtanje, a na terenu su mu prilikom izrade zamršenih likova pomagali razni alati za mapiranje. Od prošle godine do danas je stvorio oko 20 neobičnih djela u blizini grada Schreibera u kanadskoj provinciji Ontario.

Umjetnost velikih geometrijskih oblika u prirodi je vrlo popularna diljem svijeta. Bilo da je riječ o rižinom polju, polju žita ili livadi, snimka iz zraka uvijek otkriva zadivljujući prizor i poziva na  razmišljanje.

Komentiraj