Kamenički ostaje u zatvoru

HINA

Marin Kamenički, 20-godišnjak koji je na zagrebačkoj Ilici autom usmrtio dvije žene, ostaje u istražnom zatvoru, saznaje Index.

Sud mu je odbio zahtjev da se brani sa slobode.

Podsjetimo, prije tri tjedna u večernjim satima 20-godišnji Marin Kamenički je Mercedesom C63 S AMG od 510 konjskih snaga skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale njegova suvozačica, 22-godišnja Laura, te suvozačica u automobilu u koji se Kamenički zabio.

Dosad je utvrđeno da je Kamenički Ilicom vozio brzinom više od 50 km/h većom od dopuštene na tom dijelu kolnika, koja je prometnim pravilom ograničena na 50 km/h za naseljeno mjesto. Izgubio je nadzor nad vozilom i desnim kotačima naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. Prilikom zanošenja odletio je skroz na trake za vozila koja se kreću u suprotnom smjeru te se direktno zabio u Opel Astru.

Od siline udarca vozilo marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka odbačeno je unatrag u smjeru jugozapada te preko betonskog zida nabačeno na meki teren s južne strane kolnika, zaustavivši se stražnjim dijelom na mekom terenu, a prednjim dijelom na betonskom zidu, viseći iznad kolnika.

Mercedes kojim je upravljao Kamenički je nakon udarca prednjim dijelom naletio na potporni zid te se i dalje nastavio nekontrolirano kretati i zanositi u suprotnom smjeru, pri čemu je došlo do ispadanja putnice iz navedenog vozila na kolnik.

Jutarnji list je danas objavio kako postoje indicije da se Kamenički utrkivao Ilicom. Naime, na snimkama do kojih su istražitelji došli vidi se navodno kako se Kamenički utrkuje s drugim automobilom crvene boje. Zbog loše kvalitete, ne vidi se točno o kojem se automobilu radi.

Istu informaciju Indexu su otkrili i neki svjedoci nesreće, tvrdili su da se Mercedes utrkivao s drugim automobilom kada je došlo do nesreće. Očevici su spominjali kako im se čini da se radilo o nabrijanom Golfu, piše Index.

Komentiraj