KALMETA O OSLOBAĐAJUĆOJ PRESUDI: “Mene nitko ne tereti, ja sam to znao, ali tko je meni vjerovao?”

Autor:

19.09.2019., Zagreb - Zupanijski sud. Sutkinja Gordana Mihela Grahovac objavila je nepravomocnu presudu Bozidaru Kalmeti i drugima u aferi Hac-Remorker. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Božidar Kalmeta u četvrtak je nepravomoćno oslobođen optužbi za korupciju u aferi ‘HAC-Remorker’. Nakon čitanja presude bivši ministar prometa novinarima je komentirao oslobađajuću presudu.

“Nakon dvije godine suđenja koje je bilo svaki tjedan to se i potvrdilo i da nitko mene ne tereti za ništa. Ja sam to znao da jedino tako i može biti, ali tko je meni to vjerovao”, zapitao se.

“Trebalo je to ovdje sve proći, saslušati na dvadesetke svjedoka, tisuće spisa da bi se potom utvrdilo”, rekao je Kalmeta i zahvalio svima koji su pratili suđenje, jer je prenošenjem onoga što se događalo u sudnici, rekao je, javnost imala priliku doznati i čuti što se ovdje događa.

“Želim zahvaliti mom odvjetniku i čovjeku prije svega koji mi je bio potpora i naravno svojoj obitelji i svim ljudima u Zagrebu i Zadru koji su me zausztavljali na ulici i davali mi potporu, to mi je davalo snagu i vjeru da će istina doći na vidjelo i da će presuda biti ovakva kakva je izrečena. Niti jednom riječju nisam politiku spominjao niti se vadio na politiku i pričao da je to političko suđenje. Ovo je prvostupanjska presuda, hćoe li biti žalbe ili neće vidjet ćemo”, rekao je Kalmeta.

Navodi kako će i dalje ostati u mirovini, kao predsjednik županijskog odbora i pomoćnik glavnog tajnika u HDZ-u. “Važno mi je i bitno posvetiti se mojim najmlađim dečkima, brinuti se o njima, izvesti ih na pravi put sa suprugom jer dvoje starijih su već na svom putu i to je to”, poručio je Kalmeta.

Upitan osjeća li odgovornost jer je novac izvlačen iz sektora na čijem je čelu bio kaže da ne jer je oslobođen po svim točkama, te da može govoriti za sebe, ali za druge ne može govoriti ništa.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.