Kalinić: “Nisam se odrekao ni Tita, ni Tuđmana pa ne vidim zašto bih se odrekao Bandića”

 

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao izvješće SOA-e i sigurnosnoj situaciji u Zagrebu.

Kalinić kaže da bi za Grad Zagreb najveći problem bio da netko upadne u sustav nuklearne elektrane Krško ili u neku od hidrocentrala. Smatra kako treba podići razinu cyber zaštite.

O osiguranju prostora na Markovu trgu, a vezano uz incident u kojem su izbačene lubenice na plato ispred Banskih dvora, kazao je kako bi prostor oko Vlade trebao biti osiguran.

“Ono što se dogodilo s lubenicama, sigurno se ne bi smjelo dogoditi. To samo pokazuje koliko je Strategija nacionalne sigurnosti nedovoljna kad bilo tko može dovesti kombi s lubenicama i istresti ga pred Vladu”, kazao je Kalinić.

Na pitanje o medijskim napisima da se odrekao gradonačelnika Milana Bandića, kaže: “Ja se nisam odrekao ni Josipa Broza Tita, ni Franje Tuđmana pa ne vidim zašto bih se odrekao Milana Bandića”.

Upitan namjerava li se angažirati na lokalnim izborima, Kalinić kaže da će nakon isteka mandata imati više od 64 godine. “A već sam prije rekao da sam prestar za ovo”, dodao je.

Komentiraj