NACIONAL OTKRIVA kako je Tomislav Karamarko u svibnju 1994., u vrijeme premijera Nikice Valentića, dobio dva povlaštena stambena kredita unutar samo 13 dana, kupio državni stan za 22 tisuće DEM i potom isti stan preprodao za 143 tisuće DEM

Tomislav Karamarko, bivši potpredsjednik u vladi Tihomira Oreškovića i bivši predsjednik HDZ-a, dobio je u svibnju 1994. u vrijeme premijera Nikice Valentića dva povlaštena stambena kredita u razmaku svega 13 dana, kupio državni stan za 22 tisuće tadašnjih njemačkih maraka i onda taj isti stan preprodao za 143 tisuće njemačkih maraka. Prvim kreditom stan je kupio po cijeni od samo 22 tisuće njemačkih maraka, a potom taj isti stan 15 dana kasnije po cijeni od 143 tisuće njemačkih maraka dao u zamjenu za veći stan, uz nadoplatu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPETROV: “Pupovac neće ugroziti Vladu, nije ga briga za Agrokor”
Sljedeći članakVIDEO: AFERA STANOGRAD Prešućena afera zbog koje je Nikica Valentić završio na sudu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.