Brad Pitt opisao kako izgledaju filmske večeri sa Davidom Fincherom

Poznato je da su Brad Pitt i redatelj David Fincher jako dobri prijatelji, ipak je Pitt glumio u tri Fincherova filma, a to su „Sedam“, „Klub boraca“ i „Neobičan slučaj Benjamina Buttona“. I ne samo to, kada je početkom godine Brad Pitt počeo osvajati brojne filmske nagrade za ulogu u filmu „Bilo jednom u Hollywoodu“, uključujući i Oscara za najbolju sporednu ulogu, svaki njegovo govor prilikom preuzimanja nagrade bio je iznimno duhovit. Pitt je tada rekao kako je u pisanju duhovitih dijelova govora surađivao s Davidom Fincherom. Stoga ne čudi što je Brad Pitt bio jedan od sugovornika za veliki tekst o Fincheru koji je objavljen proteklog vikenda u New York Timesu.

„On je jedan od najzabavnijih likova koje sam ikada upoznao“, započeo je Pitt svoj opis Finchera objašnjavajući kako izgledaju njihove filmske večeri. „Gunđa cijelo vrijeme. ‘Ova scena funkcionira. Ovdje je loš prijelaz. Zašto bi ovdje stavio rukavicu? Stabiliziraj!’. To vam je kao da gledate utakmicu američkog nogometa s trenerom Billom Belichickom“, ustvrdio je Pitt.

Druga osoba koja je imala slična iskustva s Fincherom bio je redatelj Steven Soderbergh koji je zbog toga pobjegao iz sobe. Fincher je pozvao Soderbergha da mu se pridruži u sobi za montažu tijekom montiranja filma „Soba panike“ iz 2002. godine. „Fincher ima tu lasersku preciznost pa je tako u jednoj sceni zaokružio dio zida i rekao ‘ova četvrtina je presvijetla’. Morao sam napustiti sobu. Izašao sam, duboko udahnuo i pomislio – o Bože. Primjećivati svaki detalj? Cijelo vrijeme? Svugdje? Ja to ne bih mogao“, prepričao je Soderbergh.

Novi Fincherov film „Mank“ počinje se prikazivati 4. prosinca na streaming platformi Netflix. Slijedeći projekti Brada Pitta su uloge u filmovima „Babylon“ redatelja Damiana Chazella s Emmom Stone te u akcijskom „Bullet Train“.David Fincher

 

Komentiraj