Kakav prizor! Kod Visa dronom snimili desetak kitova

Autor:

Screenshot/YouTube

Iako nije rijetkost viđati kitove u Jadranu, u akvatoriju otoka Visa snimljen je nevjerojatan video s čak deset jedinki.

“Snimili smo ga jučer ispred Komiže. I još jedan video na kojem se bolje vidi točno pozicija na kojem su snimljeni. Najprije smo snimili skupinu od 3-5 jedinki, nakon nekih 15-ak minuta spazili smo i drugu slične veličine. Ova snimka je nastala nekih 20-ak minuta nakon što su se ta dva jata spojila i ovdje je nekih desetak jedinki”, rekao je za morski.hr Branimir Biočić koji je svjedočio ovom nevjerojatnom prizoru.

“Doživite tijekom ribolovnog dana zadivljujuću ljepotu otoka Visa iz ptičje perspektive s našim snimkama dronom, snimajući kristalno čisto more i razvedenu obalu. Svjedočite veličanstvenosti ovih nježnih divova dok se susrećemo s jatom kitova u njihovom prirodnom staništu. Pridružite nam se u ovoj nezaboravnoj pustolovini i budite hipnotizirani čudima prirode”, navodi se u opisu videa Stefana Torresa.

Inače, radi se o vrsti kit perajar ili veliki sjeverni kit (lat. Balaenoptera physalus), kojeg smo već imali priliku viđati u Jadranu. On je najbliži srodnik plavog kita i poslije njega je sljedeća najveća životinja na Zemlji. Veliki sjeverni kitovi su zaštićeni zakonom i nalaze se na popisu ugroženih vrsta. Na Jadran obično dolaze u potrazi za hranom, najčešće za sitnom plavom ribom i planktonskim račićima. Veliki sjeverni kit u prosjeku je dugačak 20 metara, a težak 70 tona.

 

OZNAKE: vis, komiža, kitovi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.