KAJTAZI: “Tražit ćemo bar tri pozicije u Vladi”

Autor:

09.07.2020., Zagreb - Zastupnici nacionalnih manjina dolaze u Banske dvore na sastanak s premijerom Plenkovicem. Na sastanku bi se trebao dogovoriti okvir parlamentarne suradnje i nacin sudjelovanja predstavnika manjina u Vladi. Pri dolasku se jedini medijima obratio zastupnik Kajtazi i izjavio da bi bas on trebao biti ministar.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

 

Predstavnik romske nacionalne manjine i u prošlom i u novom sazivu Sabora Veljko Kajtazi u četvrtak je, uoči sastanka Andreja Plenkovića s nacionalnim manjinama, izjavio da će tražiti barem tri pozicije u Vladi, piše N1.

“Imat ću u uvidu da sam dobio 80% glasova što dokazuje da imam veliku podršku. Vidim se kao mogućeg kandidata za ulazak u Vladu”, rekao je Kajtazi i dodao: “Pojedine stranke su tražile više i dobivale. Ovo je najmanje što može tražiti klub nacionalnih manjina, barem tri pozicije u Vladi.”

Kajtazi je rekao da će još vidjeti koje bi ministarstvo mogli dobiti, a pretendiraju na Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo uprave. Sva tri ministarstva, dodao je, važna su pripadnicima romske nacionalne manjine za razvoj društva, ali će se o svemu još razgovarati.

OZNAKE: Veljko Kajtazi

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.