Kajtazi reagirao na optužbe o namještanju županu Posavcu: “Teška laž koja nema dodira sa stvarnošću”

Autor:

31.08.2021., Cakovec- Saborski zastupnik Veljko Kajtazi prisustvovao je dodjeli diploma o skolovanju na PUO Novak. Neposredno prije dodjele verbalno je napao 2 domaca medija nakon cega su novinari kolegijalno ustali i napustili dogadjaj.
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon prošlotjednog uhićenja međimurskog župana Matije Posavca, Međimurjem se proširila informacija kako iza uhićenja moguće stoji saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, jer je Posavec, smatraju Međimurci, u mnogi navrata kritizirao međimurske Rome.

Kajtazi je kazao kako nije tajna da se nije slagao s politikom Matije Posavca u Međimurju ali da su informacije koje su se pojavile na internetu o tome da on stoji iza uhićenja „teška laž”.

„Nakon uhićenja na internetu krenule su dezinfomacije da sam ja to osobno naložio DORH-u ili da Andrej Plenković zajedno s policijom namješta primanje mita Matiji Posavcu, što je također teška laž koja nema dodira sa stvarnošću”, kazao je Kajtazi u slobodnom govoru ponukan statusom na Facebooku Nikole Grmoje (Most) kako bi se akcija u Međimurju mogla nazvati „operacija Kajtazi”.

Dodao je kako nije tajna da se ne slaže s politikom Posavca u Međimurju prema 10 posto stanovništava te županije, ali da isto tako ne likuje zbog onoga što se desilo.

“Moje osobno mišljenje je da bilo tko s obzirom na priznanje da je počinio kazneno djelo ne bi trebao obavljati javnu funkciju”, kazao je.

Kajtazi je zamolio Grmoju da više preko njegovih leđa ne skuplja političke bodove, ocijenivši njegove postupke opasnim i nedemokratskim.

Grmoja je uzvratio da ne skuplja političke bodove. “Ako je netko odgovoran za probleme romske zajednice onda je to upravo Kajtazi”, kazao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.