Kajtazi odgovorio Milanoviću: “Ako on misli da ja nisam Rom, neka mi kaže što sam”

Autor:

22.04.2022., Jasenovac - Povodom 77. obljetnice proboja posljednjih zatocenika ustaskog logora Jasenovac, izaslanstva Predsjednika, Sabora, Vlade, parlamentarnih stranaka, te predstavnici Saveza antifasistickih boraca i antifasista, Srpskog narodnog vijeca kao i manjina, odali su pocast svim stradalima u tom logoru polaganjem cvijeca i kamencica kod Spomen obiljezja Kameni cvijet. Veljko Kajtazi. 
  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Zastupnik nacionalnih manjina u Saboru Veljko Kajtazi komentirao je u petak najnovije izjave predsjednika Zoranna Milanovića.

Kajtazi ističe da nije tražio ispriku predsjednika za ranije izjave, no izjave smatra neprimjerenim. “Nisam tražio ispriku nego sam rekao da ono što je izjavio, mislim da nije primjereno imajući u vidu da sam legitimni predstavnik romske zajednice i trebao bi ih štititi i pokazati da ono što predsjednik izjavljuje nije primjereno. Romska zajednica zadnjih godina ima velikih problema i od njega i drugih instanci vlasti očekujemo zaštitu”, rekao je Kajtazi.

Poručio je da Milanović nije uvrijedio njega, već cijelu romsku zajednicu. Milanović je danas rekao je da je pitanje je li Kajtazi uopće Rom. “Ako on misli da ja nisam Rom koji je napisao prvi romski rječnik, koji govori romski jezik, neka mi kaže što sam. Možda je mislio da sam Hrvat, ali ok ako on to tako misli. Moji Romi su prepoznali, ne bih komentirao”, rekao je za N1.

Ipak, kaže da bi predsjednik trebao barem poštovati funkciju koju on obavlja. “Meni je jako žao kad to čujem. Ako mene osobno ne poštuje, trebao bi poštovati moju funkciju. Mislim da su građani u ove dvije godine prepoznali njegov rad, a i moji Romi su prepoznali moj rad”, zaključio je.

Milanović: “Jesam možda rekao da su Romi lopovi? Zna se tko krade u ovoj zemlji i tko krade metal”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.