JYSK bilježi pozitivan poslovni rast i otvara nove trgovine

Autor:

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK nastavlja pozitivan poslovni rast. Prošla godina bila je iznimno uspješna, kako na svjetskoj razini, tako i u Hrvatskoj.

Promet JYSK-a Nordic povećao se za 10 posto te je u 2018. godini iznosio 16.1 milijardu kuna dok je broj kupaca porastao za čak 6.7 milijuna. Ovi rezultati omogućili su širenje poslovanja na druga, europska i svjetska tržišta od kojih je prvo u planu tržište Rusije.

“Prošle financijske godine otvorili smo 82 nove trgovine, a za rođendan smo početkom travnja otvorili svoju prvu trgovinu u Irskoj, gdje je u planu otvaranje još 15 trgovina. Nakon Irske, u Belgiji je otvorena prva JYSK trgovina u djelu zemlje gdje se govori francuski jezik“, kazao je Poul Erik Larsen, direktor ekspanzije JYSK Nordic.

Istaknimo kako se tvrtka odlučila i na spajanje sa sestrinskom kompanijom Dänisches Bettenlager čime je Uprava JYSK-a ušla u upravljačku strukturu te će se JYSK-u Nordic, koji trenutno upravlja s 1 287 trgovina u 20 zemalja pripojiti Dänisches Bettenlager sa svojih 1 283 trgovina u sedam zemalja. Uz dvostruko više trgovina ove dvije kompanije postaju jedna poslovna jedinica.

“Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakterizira malo konkurenata, ali velikih. Novo spojeno sjedište bit će smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali sjedište Däniches Bettenlagera u Njemačkoj neće biti zatvoreno. JYSK će zadržati zaposlenike iz Dänisches Bettenlagera“, objasnio je Mikael Nielsen.

Uvođenjem novog koncepta uređenja trgovina JYSK planira nastaviti pozitivan rast i u Hrvatskoj koji pokazuju prošlogodišnji rezultati. Danski lanac je u Arena Parku otvorio vrata nove trgovine uređene prema najnovijem konceptu 3.0 kojeg odlikuje drugačiji, skandinavski stil uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj.

“Izuzetno sam zadovoljna da sve veći broj kupaca u Hrvatskoj bira JYSK za kupovinu proizvoda za spavanje i život. Kao rezultat toga JYSK je u Hrvatskoj 2018. postigao najbolje rezultate s prometom većim od 490 milijuna kuna, što je povećanje od 18.1% u usporedbi s godinom prije. Vesele nas postignuti rezultati i ovo je definitivno najbolja godina do sada za JYSK Hrvatsku. Snažan rast bilježimo već četvrtu godinu za redom“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, country menadžerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Danski maloprodajni lanac je u Arena Parku otvorio vrata nove trgovine

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.