Južni salon ureda predsjednika Republike dugoročno će ugostiti hrvatska umjetnička djela

Nakon što je potkraj travnja u uredu predsjednika Republike postavljena izložba u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata i Muzeja suvremene umjetnosti, dio te izložbe, “Južni salon: 2021.”, dugoročno će ostati u uredu predsjednika, objavili su danas iz te institucije.

“I nakon završetka izložbenog programa, novi, suvremeni postav Južnog salona ostat će u uredu predsjednika Republike. S Udruženjem hrvatskih arhitekata, MSU i autorima umjetničkih djela koja su izložena, ured predsjednika Republike dogovorio je dugoročnu posudbu namještaja i umjetničkih djela koja su izložena u Južnom salonu, bez troškova za Ured”, stoji u priopćenju ureda predsjednika.

“Suvremeni duh Južnog salona ostvaren je izborom suvremenog hrvatskog produkt dizajna međunarodno afirmiranih brandova Prostoria i Grupa, te umjetnika i umjetnica različitih generacija čiji su likovni i umjetnički opusi označeni kao nezaobilazna i ključna mjesta u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti. Likovni postav obuhvaća radove od 70-ih godina prošlog stoljeća do danas odabirom radova Jurja Dobrovića, Ivana Picelja, Edite Schubert, Duje Jurića, Silvija Vujičića i Ivane Franke”, precizira se.

Izložbeni program koji je u Uredu Predsjednika Republike organiziralo Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti završen je proteklog vikenda. Izložbeni program bio je otvoren za stručnu i širu javnost, a posjetitelji su u sklopu programa mogli razgledati Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, izložbu „Vila Zagorje – povijest zagrebačke bele hiže na prekrižju“ i novi postav Južnog salona „Južni salon: 2021.“

Razgledavanje izložbe, uz stručno vođenje, organiziralo je Udruženje hrvatskih arhitekata, a izložbu u Uredu Predsjednika Republike obišlo je gotovo 700 posjetitelja. Među posjetiteljima su bili i studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba koji su izložbu posjetili u sklopu terenske nastave.

 

Komentiraj