Juričan se pojavio u Vrbovskom na svečanom proglašenju Bandića počasnim građaninom

Vrbovsko je danas na svoj Dan grada imalo i svečano proglašenje Milana Bandića počasnim građaninom, a na tom se događaju pojavio i redatelj Dario Juričan.

Pojašnjavajući inicijativu, gradonačelnik Dražen Mufić je kazao: “Gradu Vrbovskom više od dvadeset godina pomagao je na različite načine: od pomoći pri uređenju nogometnog igrališta, svlačionica i brojnih hortikulturnih aktivnosti pa do posljednje vrijeme iskazanih inicijativa vezanih uz pomoć turizmu. Osim Vrbovskom, Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje”.

Educirao građane

Juričan je svoj dolazak na svečano proglašenje najavio jučer. Na Facebooku je napisao: “Mali je to korak za gradonačelnika Mufića, velik za čovječanstvo”.

Danas se, pak, doista ukazao u Vrbovskom, a okupljenima na svečanosti se obratio uz megafon. “Lijepo vas pozdravljam i želim vam ugodan dan. Posebno pozdravljam gradsko vijeće i gradonačelnika Mufića, koji su glasali da Milan Bandić postane počasni građanin ovog grada, što ja podržavam. Ja i moj prijatelj Đuro“, kazao je Juričan na početku, a onda je krenuo građane Vrbovskog informirati o Bandiću.

“Za one koji ne znaju, Milan Bandić je imao najmanje dvije optužnice na Županijskom sudu u Zagrebu, a zajedno sa svojim pajdama desetak optužnica. Za korupciju, organizirani kriminal, za mito, za što god želite. Jedino što nije imao je optužnice za ubojstvo i otmice. Dobro je da je grad Vrbovsko prvi grad u Hrvatskoj koji je, zajedno s Mufićem, to odlučio nagraditi. Treba Mufića ponovno izabrati, ali ovaj put barem za župana. I treba, dok smo tu, jest na Mufićev račun. Hvala vam, uživajte u ovom danu”, kazao je Juričan.

 

Juričan: “Imaš ti pravo moj Mufiću, najbolje je u životu biti blago retardiran”

 

Komentiraj