Juranović: “Znam da ću predstavljati najveći klub u Poljskoj”

Josip Juranović je i službeno postao novi igrač aktualnog prvaka Poljske – Legije iz Varšave. Ugovor je potpisan na tri sezone s mogućnosti produženja suradnje za još 12 mjeseci, a prema natpisima medija Hajduk bi trebao dobiti između 300 i 700 tisuća eura odštete te 10% od eventualnog budućeg transfera.

Juaranović je tako poslije Ivice Vrdoljaka, Marijana Antolovića, Eduarda da Silve, Sandra Kulenovića i Domagoja Antolića postao šest hrvatski državljanin koji je će nastupati za jedan od najvećih klubova u Poljskoj. Doveden je kao zamjena za bivšeg igrača Rijeke Marka Vešovića koji će zbog teške ozljede i operacije koljena biti izvan travnjaka sljedećih osam mjeseci.

“Legia je uvijek prva, osvaja trofeje te igra u kvalifikacijama Lige prvaka. Znam da ću predstavljati najveći klub u Poljskoj. Imate puno navijača. Oni su luđaci u pozitivnom smislu. Radujem se pripremama sa svojim novim suigračima.”, iznio je prve dojmove Juranović nakon potpisa ugovora.

Sportski direktor Legije Radosław Kucharski Josipa je opisao sljedećim riječima: “Karakteristike su mu tehničke vještine, brzina i srce za borbu čime zadovoljava potrebe naše momčadi. Hrvatski branič ima veliku vrijednost u ofenzivi te dolazi u Legiju kako bi pojačao naš sastav. Nadam se da će se Josip prilagoditi momčadi na početku intenzivne i zahtjevne sezone u kojoj nam je cilj obraniti naslov i vratiti se u grupnu fazu europskih natjecanja. Drago mi je što nam se Josip pridružio.”

Juranović je nastavio: “Prije otprilike tjedan dana čuo sam od agenta da postoji zanimanje Legije. Odmah sam mu odgovorio: „Učinimo to! Želim ići tamo.” Ovo je odlična prilika da se predstavim na velikoj pozornici. Znam Domagoja Antolića koji je bio kapetan zagrebačkog Dinama. Vrlo je dobar igrač. Poznajem i Marka Vešovića koji je nastupao za Rijeku. U to su vrijeme bili zaista jaka ekipa. Osvojili su prvenstvo Hrvatske i državni kup. Kad sam razgovarao s Markom prije dvije godine, on mi je rekao da je ovaj grad zaista lijep i zaista mi se ovdje jako sviđa. Ivica Vrdoljak, koji je bio moj prethodni agent, igrao je za Legiju. Govorio je o ovom mjestu u superlativima. Jedva čekam da zaigram. Dat ću sve od sebe da ostvarimo postavljene ciljeve. To je za mene najvažnije. Želim biti prvi na ljestvici i igrati u Ligi prvaka”.

Kako su izgledali prvi dani Juranovića u Varšavi pogledajte u videu koji je pripremila Legija:

Komentiraj