Jubilarni Špancirfest pripremio atraktivan glazbeni program

Autor:

facebook.com

Za završetak ljeta Špancirfest je pripremio atraktivan glazbeni program, na tri festivalske glazbene pozornice će se održati 60 koncerata od čega velik broj njih bez naplate ulaznica.

Velika imena pop, reggae, soul i R&B glazbe stižu u grad Varaždin kako bi s vama proslavila 20. rođendan popularnog hrvatskog kontinentalnog festivala.

Ovogodišnji glazbeni program odvijat će se na glavnoj festivalskoj PAN pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković i pozornici smještenoj u samom srcu grada, na slavnom varaždinskom Korzu.

Najveća imena stižu na glavnu pozornicu između zidina Starog grada i zapadnog bedema njegova perivoja. U deset festivalskih dana ondje će zasvirati veliki svjetski, hrvatski i regionalni bendovi, a najviše pažnje izazvat će svojevrsni glazbeni vremeplov kroz koji će nas provesti velikani UB40, Soul II Soul i The Brand New Heavies.

U srijedu (22. kolovoza) Špancirfest će rasplesati legendarni predstavnici britanske soul, R&B, funk i acid jazz scene Soul II Soul i The Brand New Heavies.

Kultni reggae-pop fenomen UB40 je u tri desetljeća nevjerojatno uspješne karijere prodao više od 70 milijuna nosača zvuka. Kada se popnu na glavnu pozornicu u subotu (25. kolovoza) Varaždinom će sigurno poteći emocije.

Koncertni niz Pan pozornice će činiti i izvođači: Bajaga i Instruktori, SARS, Mia Dimšić, Cold Snap, Dubioza Kolektiv, Urban&4, Zabranjeno pušenje te Zdenka Kovačiček.

Svi koncerti na Pan pozornici kod Starog grada potpuno su besplatni.

Posebna festivalska poslastica – vila Bedeković

Već nekoliko godina glazbeni sladokusci biraju predivnu i romantičnu pozornicu smještenu ispred jedne od najljepših varaždinskih gradskih vila – vile Bedeković. Okrenuta prema dubokom zelenilu gradskog parka, Croatia osiguranje pozornica je svjedočila nekim od najinspirativnijih koncertnih nastupa proteklih godina.

Za dvadeseti rođendan na pozornicu stižu glazbena imena iz četiri zemlje, svi redom dobri prijatelji festivala koji su publiku na tom romantičnom mjestu već očarali. Tako iz Hrvatske stiže jedinstvena Josipa Lisac, iz Bosne i Hercegovine moćna Amira Medunjanin, iz Makedonije gitaristički virtuoz, Vlatko Stefanovski, a iz susjedne Slovenije legendarni Zoran Predin sa svojim novim/starim Lačnim Francom.

Croatia osiguranje romantična je pozornica ograničenog kapaciteta pa se za koncerte na njoj naplaćuju ulaznice.

Ove nas godine očekuje još šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin, a publika koja svake godine hrli na ovaj popularni hrvatski festival dobro zna zašto mu se već puna dva desetljeća vraća.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.