Joviću sraz Orijenta 1919 i Istre 1961 na Kantridi

Delegirane su službene osobe za prvu kvalifikacijsku utakmicu za popunu Hrvatski Telekom Prve lige u sezoni 2020/2021 u kojoj će se u nedjelju 02. 08. s početkom u 20 sati sastati devetoplasirana momčad HT Prve lige Istra 1961 te trećeplasirana momčad Druge HNL Orijent 1919. Orijent je u doigravanje za popunu ušao zahvaljujući činjenici da u trenutku prekida prvenstva drugoplasirana Croatia Zmijavci nije ni podnijela zahtjev za licencom za najviši rang natjecanja.

Sraz između Orijenta 1919 i Istre 1961 pripao je članu HNS-ove ‘Elitne skupine’ sudaca Franu Joviću iz Zagreba. Jović je ove sezone odsudio petnaest utakmica elitnog domaćeg natjecanja te utakmice šesnaestine i osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Pomoćnici Joviću će biti član ‘Elitne skupine’ pomoćnih sudaca Ivica Modrić, dok će drugi pomoćnik biti član ‘Prve skupine’ pomoćnih sudaca Luka Pušić. VAR sudac je Mario Zebec, a njegov asistent Bojan Zobenica.

Podsjetimo, prva utakmica kvalifikacija za popunu tridesetog izdanja Prve HNL igrat će se na Kantridi iako je Orijent prvotno kao travnjak prijavio Rujevicu jer njihov stadion Krimeja, ali ni Kantrida nisu ispunjavajli uvjete za Prvu HNL. Isto će se odviti zahvaljujući naporima Grada Rijeke te poduzeća Rijeka Sport (koja upravlja objektom na Kantridi), te su u proteklih mjesec i pol dana izvedeni radovi da bi se omogućilo ispunjavanje uvjeta postavljenih od strane HNS-a. Najznačajniji zahvati su se ticali postavljanja brojača na ulaze, iako će utakmica biti odigrana bez prisustva gledatelja, te osposobljavanje VAR sobe.

Proteklih dana stadion je obišla i inspekcija HNS-a predvođena Ivančicom Sudac koja je utvrdila da stadiona Kantrida može biti domaćin prve utakmice doigravanja za popunu Prve HNL.

Bit će to posljednje doigravanje za popunu Prve HNL jer je HNS izmjenama propozicija već od sljedeće natjecateljske sezone ukinuo popunjavanje lige na ovaj način pa će tako iz Prve HNL ispasti samo posljednjeplasirana momčad dok će promociju, ukoliko zadovolji kriterije licenciranja, izboriti prvak Druge HNL.

Komentiraj