Jovanović: “Sjednica pokazala da je zločinački kod duboko utkan u HDZ-ov model političkog djelovanja”

Saborski zastupnik Željko Jovanović u četvrtak je na svom Facebook profilu sjednicu Antikorupcijskog vijeća opisao kao “epski poraz HDZ-a u pokušaju opstrukciije rada vijeća u Saboru”.

Napomenuo je da je nedvojbeno da je memorandum o zatvaranju sisačke rafinerije bio štetan i to je “zločinački kod koji traje još od Sanadera”.

“Mislim da je i današnja sjednica pokazala daje zločinački kod duboko utkan u HDZ-ov model političkog djelovanja, da je nepromijenjen od Sanadera do Plenkovića i da taj sustav kontinuirano proizvodi lopove”, poručio je Jovanović u statusu koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Nakon što su eutanazirali Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ili Odbor za etiku u visokom obrazovanju i znanosti i brojne druge antikorupcijske akcije i tijela, HDZ je danas doživio epski poraz u pokušaju da ušutka Nacionalno vijeće za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije i spriječi razotkrivanje Plenkovićeve izdajničke uloge u zatvaranju Sisačke rafinerije.

To je i danas potvrđeno svjedočenjem Dragana Kovačevića da je memorandum, koji je doveo do zatvaranja rafinerije u Sisku, Tomislav Čorić potpisao pod direktnim pritiskom Andreja Plenkovića.

Kako kaže sam Andrej Plenković „jad, tuga, čemer i očaj“ najbolji su opis modela upravljanja HDZ-a hrvatskim gospodarstvom.

11:48 – Željko Jovanović se javio videolinkom iz Rijeke.

‘Jasno je da je memorandum bio štetan. Zločinački kod traje još od Sanadera i proizvodi nove lopove. Plenković je Ćoriću naredio da se potpiše memorandum. Potpuno je jasno da je naredbom Plenkovića zatvorena sisačka rafinerija.

‘Sugerirano je, ne bih rekao naredba, ovo nije vojska – da se memorandum zgotovi i da se potpiše‘, kazao je Kovačević.”

Mislim da je i današnja sjednica pokazala da je zločinački kod duboko utkan u HDZ-ov model političkog djelovanja, da je nepromijenjen od Sanadera do Plenkovića i da taj sustav kontinuirano proizvodi lopove.

Kaže Plenković da nitko njemu, njegovoj vladi i HDZ-u neće lijepiti etiketu korupcije, pa to nije ni potrebno jer i on i HDZ nose jumbo plakate korumpirane družine.

Eto, za kraj Sanaderov citat – IDEMO DALJE u konačni i beskompromisni obračun s HDZ-ovom korupcijskom hobotnicom”, napisao je Jovanović.

Komentiraj