JOSIPOVIĆ: Stranka će do 15.7. donijeti odluku o kandidatu”

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovao je u ponedjeljak na N1 televiziji, gdje je komentirao rezultate izbora za Europski parlament, kao i nadolazeće predsjedničke izbore.

“U SDP-u smo zadovoljni s osvojenih 4 mandata na izborima za Europski parlament. To smatram početkom uzleta. Rezultat je odličan i može biti bolje. Siguran sam da će na idućim izborima i biti. Davor Bernardić je pokazao veliku mudrost što je napravio takvu listu. Mislim da je krenuo u dobrom smjeru”, kaže Josipović.

O kandidatu za predsjedničke izbore, kaže, vode se razgovori. “Vidjeli smo da Zoran Milanović jedini vodi kampanju na jedan uspješan način. Vidio sam da prema anketama ima problem u drugom krugu”, dodao je.

Prošlog tjedna HNS je pozvao milanobića da bude kandidat liberala na predsjedničkim izborima, a ne socijaldemokrata. “Milanović je između ljevice i liberalizma. Mislim da ljevica treba imati pravog lijevog kandidata. Kad stranka provjeri tko bi to mogao biti, znat će se odluka. Stranka će do 15.7 donijeti odluku”, otkrio je.

Smatra i kako bi Miroslav Škoro mogao biti ozbiljan kandidat desnice. “Kolinda Grabar-Kitarović se nije pokazala kao predsjednica i na svakom koraku je sramotila državu”, kazao je Josipović.

Komentiraj