Neizvjesno u Skupštini, glasat će se tajno?

Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka skupština danas odlučuje o proračunu za 2019. godinu.

S obzirom na to da je gradonačelnik Milan Bandić bio u bolnici, proračun su trebale braniti zamjenice gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić te pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik. Ipak, Bandić je, unatoč upozorenju liječnika, stigao u Gradsku skupštinu.

Aktualni sat završio je vrlo brzo, a potom su se zaredale stanke. Prvo je Ana Stavljenič Rukavina zatražila stanku od pola sata radi konzultacija, a po povratku u 11:15 sati, i HDZ-ov Drago Prgomet zatražio je stanku od pola sata.

Prema posljednjim informacijama, čini se kako Bandić nema 26 ruku, koliko mu je potrebno za izglasavanje proračuna ‘teškog’ osam milijardi i 190 milijuna kuna.

Bandić je uoči nastavka sjednice napustio Skupštinu.

U Skupštini se spekulira da će Klub Milana Bandića, po završetku pauze, zatražiti tajno glasovanje o proračunu. “Građani zaslužuju znati kako tko glasa, a ne da se provodi tajno glasovanje koje je navodno predložio Klub Milana Bandića i HDZ-a”, rekao je novinarima predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Bandić stigao u Skupštinu, ima li 26 ruku?

Bandić: “Ako ne bude 26 ruku za proračun, bit će izbori”

Gradonačelnik se jutros nakon sastanka kluba zastupnika kratko obratio novinarima

“Nisam ja bedast, liječnici su rekli da mogu otići na par sati. Nije to riskiranje života, koliko sam toga doživio, već bih davno trebao otići”, kazao je Bandić novinarima.

Na pitanje što ako neće imati dovoljno ruku za izglasavanje proračuna, Bandić je poručio: “Ako ne bude 26 ruku za proračun, bit će izbori”, rekao je.

Podsjetimo, nakon što je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku (NZH) otvorilo se pitanje nove većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu, za što Bandiću sada nedostaju tri ruke.

Komentiraj