Igor Soban/PIXSELL

JOŠ JEDNA LAŽNA DIPLOMA Lažni profesor predavao 17 godina

Bjelovarski profesor 17 godina radio je s lažnom diplomom, i to u dvije srednje škole – Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi u Bjelovaru. Dobio je otkaz i protiv njega je podnesena kaznena prijava.
“U ponedjeljak smo održali sjednicu Školskog odbora, na kojoj je odlučeno da se profesoru koji je zaposlen u našoj školi uruči izvanredni otkaz radi posjedovanja krivotvorene diplome. Otkaz će mu biti uručen osobno ili poštom”, kazala je za portal bjelovar.live Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole u Bjelovaru.
Ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Vojislav Kranželić potvrdio je kako su članovi Školskog odbora na sjednici koja je u toj školi također održana jučer, odlučili da se zaposleniku s lažom diplomom uruči izvanredni otkaz.
Muškarac je imao diplomu s jednog fakulteta iz austrijskog Graza. Na temelju krivotvorene diplome, na kojoj stoji da ima titulu mr. sc. latinskog jezika i povijesti, zaposlio se u Medicinskoj školi, u kojoj je punih 17 godina predavao latinski i povijest.
Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović izjavila je kako nikada nije imala razloga sumnjati u njegove kompetencije, te da nikada i ničim nije odavao da ne zna što radi. Dodala je kako je Medicinska škola o cijelom slučaju obavijestila nadležno ministarstvo, a bivšeg zaposlenika je kazneno prijavila policiji i državnom odvjetništvu.
Zanimljivo, ovaj ‘profesor’ 2011. godine dobio je nagradu Ponos Hrvatske. Uz nagradu je dobio i statuu Srce na dlanu. Nagradu koja se dodjeljuje onima kojima su ugrozili sebe da bi spasili druge “profesor” je dobio jer je pred zgradom bjelovarske Medicinske škole stao u obranu učenika kojeg je maltretirala skupina starijih dječaka.
Podsjetimo, ovo je već 12. lažna diploma koja je otkrivena u posljednje vrijeme. Provjeru diploma zatražila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, nakon što je otkrivano kako je jedna zaposlenica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja imala lažnu diplomu.

Komentiraj