Još jedna glumica optužila Gérarada Depardieua za seksualno napastovanje. “Gledao me kao da sam komad mesa”

Autor:

Marseille

Netflix

Francuska glumica Hélène Darras podnijela je prijavu protiv Gérarada Depardieua u kojoj tvrdi da ju je glumačka zvijezda seksualno napastovala na snimanju filma „Disco“ iz 2007. godine. Hélène Darras je druga žena koja je javno objavila optužbe protiv Depardieu nakon što je to učinila glumica Charlotte Arnould koja je 2018. prijavila 74-godišnjeg glumca zbog silovanja. Depardieu je sve optužbe odbacio.

Complément d’Enquête, istraživačka emisija televizije France 2, prva je objavila vijest Hélène Darras i to tako što je prikazala dijelove ekskluzivnog intervjua koji će biti prikazan u četvrtak navečer. Hélène Darras podnijela je prijavu 10. rujna. U tom intervjuu ona se prisjetila kako ju je Depardieu maltretirao na setu filma „Dosco“. Ona je u to vrijeme imala 26 godina te je imala malu ulogu plesne natjecateljice. Film je režirao Fabien Onteniente, glavnu ulogu imao je Franck Dubosc dok je Depardieu imao sporednu ulogu.

„Gledao me kao da sam komad mesa“, rekla je Hélène Darras u tom intervjuu. Kazala je kako je zbog uloge u filmu bila odjevena u vrlo tijesnu haljinu a Depardieu joj je prišao te rukom prošao po njenim bokovima i stražnjici. Ona tada to nije htjela prijaviti zbog straha za buduću karijeru. „Imala sam malu ulogu. Nisam ni završila glumačku školu. Željela sam postati glumica i nisam željela sa 26 godina završiti na crnoj listi“, izjavila je za Complément d’Enquête.

Glasnogovornik ureda državnog odvjetnika kazao je „Analiziramo prijavu kako bi vidjeli trebamo li je odvojiti ili uključiti u proces koji je u tijeku, vezano za prijavu za silovanje iz 2018. godine“. Na pitanje potpada li ovaj slučaj pod zastaru, glasnogovornik je rekao kako se i to trenutno analizira.

Ove godine istraživački portal Médiapart objavio je veliki tekst u kojem 13 žena optužuje slavnog glumca za napastovanje. Depardieu se branio kada je u listopadu u otvorenom pismu koji je objavio francuski dnevni list Le Figaro naveo „Nikada nisam zlostavljao ženu. Na medijskom sudu koji me linčuje mogu se braniti samo svojom riječju“.

OZNAKE: Hélène Darras

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.