Jordan za svoj 60. rođendan dao rekordnu donaciju Make-A-Wishu od deset milijuna dolara

Autor:

27.08.2021., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Michael Jordan u drustvu supruge Yvette Prieto te pratnju zastitara prosetao Stradunom.rPhoto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Član košarkaške Kuće slavnih Michael Jordan dao je rekordnu donaciju od deset milijuna dolara za Make-A-Wish America u čast svog 60. rođendana, objavila je organizacija, donosi CNN.

Jordan, koji danas puni 60 godina nada se da će njegova donacija inspirirati druge da podrže Make-A-Wish koji je osnovan 1980. godine.

“U protekle 34 godine bila je čast biti partner sa Make-A-Wishom te djeci donijeti osmijeh i sreću. Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tijekom tako teškog razdoblja u njihovim životima doista je bilo nadahnjujuće. Ne mogu zamisliti bolji rođendanski dar od toga da vidim kako mi se drugi pridružuju u podršci Make-A-Wisha kako bi svako dijete moglo iskusiti čaroliju ispunjenja želje”, rekao je vlasnik Charlotte Hornetsa.

Prva želja, koju je Jordan ispunio dogodila se 1989. godine.  Prema organizaciji, on je ispunio stotine želja djeci diljem svijeta.

2008. godine imenovan je ambasadorom Make-A-Wisha zbog utjecaja, koji je promijenio živote djece i njihovih obitelji.

“Onaj tko svoj rođendan koristi kao priliku da uđe u povijest Make-A-Wisha govori o njegovom kvalitetnom karakteru i njegovoj odanoj predanosti da poboljša život djece. Nadamo se kako će javnost biti nadahnuta da krene njegovim stopama tako što ćemo pomoći u ostvarenju dječjih želja”, kazala je predsjednica i izvršna direktorica organizacije Leslie Motter.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.