Jimmy Stanić slavi 93. rođendan, kaže da je izvor njegove vitalnosti u sretnom braku

Autor:

Željko Hladika/PIXSELL

Prolazi sve, ali Jimmy ne. Stjepan Jimmy Stanić rođen je u Dubrovniku 29. siječnja 1929. godine. Legenda je domaće glazbene scene, te još i danas tu i tamo nastupa i tvrdi da će se povući sa scene tek kad se ‘skljoka’ na pozornici.

“Izvor moje vitalnosti je u sretnom braku, iako sam svoje prvo i jedino “da” izgovorio tek sa šezdeset godina, kad sam dočekao onu pravu. Životnu snagu daju mi i glazba i humor, a ima nešto i u genima, jer je i moja mama bila dugovječna”, kaže ta legenda domaće glazbene scene.

Najdraži su mu nastupi sa sedam godina mlađom životnom družicom Barbarom dok u duetu izvode već pomalo zaboravljene šlagere sa zagrebačkim štihom.

“Dok smo hodali, ona je meni pjevušila, kad smo se penjali na Sljeme, pjevala je ‘Dimnjačara’. Ima lijep glas i fenomenalan sluh, a morao sam je dugo nagovarati da mi se pridruži na koncertu. Barbari je tada bila četrdeset i koja godina, govorila mi je da ne može tek tako izići pred publiku, a ja sam je ohrabrivao: ‘Ništa se ti ne brini, ja ću biti pokraj tebe’. Prvi put smo zajedno zapjevali prije 37 godina u Lisinskom i publika je odlično reagirala, a drukčije nije ni danas. Ljudi vole vidjeti žensku osobu na bini. Mi jesmo već malo u godinama, ali mislim da to nikome ne smeta ako ste dobro raspoloženi i dobro pjevate”,  rekao je Jimmy, te dodao: “Ženina uvijek mora biti zadnja. Ja još dodam: ‘Da, draga’, zato se Barbara i ja nikad ne svađamo.”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.