Jennifer Lawrence hodala je crvenim tepihom u Cannesu u japankama. Sada je objasnila zašto

Jennifer Lawrence našla se u centru internetskih rasprava kada je nedavno fotografirana na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu. Naoko ništa posebno, bila je prelijepa u haljini Christiana Diora, ali na fotografijama se jasno vidjelo kako ne nosi štikle već – japanke. Naravno, internetom su krenule špekulacije zašto je na nogama imala japanke, zbog čega je glumica za emisiju Entertainment Tonight objasnila pozadinu tog događaja.

„Nije da ne bi ali nisam time poslala političku poruku. Nisam na to obraćala pažnju sve dok nisam shvatila da se stvorila kontroverza oko žena koje nose ravne cipele ili se spuštaju bosonoge crvenim tepihom. Nisam imala pojma. Moje cipele bile su jedan broj prevelike“, rekla je Jennifer Lawrence koja je u Cannesu prisustvovala premijeri filma „Anatomija pada“ koji je kasnije proglašen ovogodišnjim pobjednikom festivala. Kaže kako se penjala stepenicama u štiklama te da se morala spustiti natrag kako bi se fotografirala sa svojim produkcijskim timom iz kompanije Excellent Cadaver čiji je ona osnivač.

„Dakle, trebali smo napraviti Excellent Cadaver fotografiju a ja bi pošizila da sam se spuštala u štiklama koje su mi bile jedan broj prevelike. Zato sam obula japanke na što su svi rekli ‘Kakva poruka!’. Ja sam uvijek za slanje poruka, ali kada za to ima razloga“, objasnila je slavna glumica.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner