Bivši nogometaš, danas kolumnist BBC-a, Jermaine Jenas, najavio je sutrašnju polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

Jenas je našao ključ engleske pobjede – ‘samo’ moraju zaustaviti najboljeg veznjaka na svijetu – Luku Modrića. “Tako vidim svog bivšeg suigrača iz Tottenhama. Nisam nikada upoznao nogometaša s većim porivom kao Modrića, te nisam upozbao nikoga s takvim talentom”, piše Jenas i nastavlja kako je Modrić već u Tottenhamu okupljao suigrače.

“Strastven je u nogometu, ima tu malu crtu agresivnosti koja mi se jako, jako sviđa. Izvan terena smo se znali opustiti, ali na terenu je u glavi bio samo posao. I na treninzima je bio usredotočen i opušten, istovremeno. Obožavao sam igrati u veznom redu s Modrićem. Jedna stvar koja se uvijek isticala je koliko je bio pametan u teškim situacijama. Što je teža situacija, to je on bolji”, piše Lukin bivši suigrač za BBC.

Dodaje kako trenutno nema boljeg igrača na svijetu na toj poziciji. “Četiri je pita osvojio Ligu prvaka s Real Madridom, ali ne dobiva pažnju koju zaslužuje. Mislim da je to zato jer ne zabija više golova i zato ljudi sumnjaju da je igračina kakva jest”, navodi Jenas.

Smatra da je vezni red Hrvatske najbolji na turniru. “Protiv Danske Modrić je promašio penal u produžecima, ali ponovno je pucao i pogodio. To me nije nimalo iznenadilo. Znao sam da će zabiti taj drugi gol jer je igrač koji ne bježi od odgovornosti”, zaključuje Jenas.

Komentiraj