Jedinstveni koncert u ‘Zajcu’: Prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke, izvode ga Percussion team HNK i gosti

Autor:

HNK Rijeka

Percussion team riječkog HNK Ivana pl. Zajca što ga čine čanovi Riječkog simfonijskog orkestra, udaraljkaši Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi te timpanist Antonio Ceravolo, sa svojim će gostima, u nedjelju, 5. lipnja 2021. u riječkom HNK-u u 19:30 sati, izvesti prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke.

Nakon izazovnih vremena, kada je koncert zbog epidemiološke situacije morao biti odgođen,  izvođači najavljuju poseban program u kontekstu instrumentacije, jezika i aktualnosti izabranih naslova. Dodatnu zanimljivost i čar predstavlja i činjenica kako su sve skladbe na programu djela živućih autora, a sve su redom nastale u 21. stoljeću, što ovaj jedinstveni  program čini još izazovnijim za izvođače i zanimljivijim za publiku.

Jedna će skladba, Percussion quartet no. 1 Pedra Rosenthala Campuzana, prvog udaraljkaša Riječkog simfonijskog orkestra, doživjeti i svoju praizvedbu, a bit će izveden i njegov Percussion duo. Na programu će se naći i djela Anite Primorac, Gustava Petera, Henryja Mancinija, Frankiea Sullivana, Etiennea Perruchona, Davea Marica i Emmanuela Segournéa u različitim aranžmanima.

Na ovom jedinstvenom koncertu glazbenici će, najavljuju iz riječkog HNK, pokazati nove načine glazbenog izražavanja koji se rijetko mogu čuti. Primjerice, moći će se uživati u električnim efektima te u korištenju elektronike, uz udaraljke kao niti vodilje i u tim kombinacijama nude mnogo više od uobičajenog, i to na više od 30 instrumenata.

U  tome će im pomoći gosti, njihovi kolege iz Riječkog simfonijskog orkestra: Anita Primorac na udaraljkama, Osman Eyublu na violini te Petar Kovačić i Golnar Mahajeri na violončelima, te učenici riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: udaraljkaši Massimo Balczo, Saša Miljanović, Šimun Tićak i Giulian Magagnino te komorni ansambl „Sinkopa“.

HNK Rijeka

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.