Je li Woody Allen snimio posljednji film? “U dilemi sam, romantika snimanja filma je nestala”

Autor:

FILE - In this Tuesday, July 2, 2019 file photo, director Woody Allen attends a press conference at La Scala opera house, in Milan, Italy. The filmmaker had sued Amazon in February after the online giant ended his contract without ever releasing a completed film, "A Rainy Day in New York." Amazon had responded that Allen, whose daughter Dylan has accused him of molesting her, breached the deal by making insensitive remarks about the #MeToo movement. In papers filed Friday, Nov. 8, 2019, in U.S. District Court, Allen and Amazon agreed that the case should be dismissed without prejudice. (AP Photo/Luca Bruno)

AP Photo/Luca Bruno

Prošlo je 58 godina otkako je Woody Allen režirao svoj prvi film. „Udar sreće“ (Coup de Chance), njegov posljednji film, 50. je u njegovoj karijeri. Nakon što je prikazan krajem prošle godine u brojnim europskim zemljama, slijedećeg vikenda počet će njegovo prikazivanje u SAD-u. S obzirom da Woody Allen ima 88 godina postavlja se pitanje je li mu „Udar sreće“ i posljednji u njegovoj karijeri.

Tim povodom Allen je dao intervju portalu AirMail u kojem ga je novinar pitao je li mu „Udar sreće“, film koji je snimio s francuskim glumcima na francuskom jeziku, ujedno i njegov posljednji. „U dilemi sam oko toga. Ne želim se baviti prikupljanjem novaca. To mi je muka. No, ako će se pojaviti netko, nazvati me i reći mi da će financijski podržati film, tada ću to ozbiljno uzeti u obzir. Vjerojatno ne bih imao snage odbiti tu ponudu jer imam tako mnogo ideja“, odgovorio je Allen.

Usprkos dobrim kritikama koje je „Udar sreće“ dobio i u kojima se taj film uspoređuje s nekim prethodnim njegovim djelima kao što je „Match Point“, Allen je morao čekati duže vremena da se taj film nađe u distribuciji u SAD-u. Time je testirano redateljevo strpljenje kao i mišljenje o sadašnjem stanju u filmskoj industriji u odnosu na ono prije nekoliko desetljeća.

„Nije mi važno hoće li moj film ući u distribuciju ili ne. Jednom, kada završim film, više ne pratim što se s njim događa. Distribucija nije ono što je nekad bila. Danas distribucija znači da će se film prikazivati dva tjedna u kinima. Cijeli biznis se promijenio i to ne na pozitivan način. Romantika stvaranja filma je nestala“, smatra Allen.

Allen posljednjih godina ima sve manje obožavatelja njegovih filmova zbog kontroverzi oko optužbi koje je iznijela njegova bivša partnerica Mia Farrow, a koje je on negirao. Kada je u istom intervjuu pitan je li žrtva ‘kulture otkazivanja’ on je odgovorio: “Netko me je pitao o kulturi otkazivanja, a ja sam rekao: ‘Ako ćeš biti otkazan, ovo je kultura iz koje želiš biti otkazan.’ Jer, tko želi biti dio ove kulture?”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.