Lela & Joe Kaplowitz

JAZZ STORY Lela & Joe Kaplowitz na besplatnom christmas special jazz koncertu

U blagdanskom duhu spremamo jedan pravi prigodno besplatni jazz koncert u sklopu programa Jazz Story (27.12.).

U prosinačkom ozračju Vintage Industriala, zgrijte svoje kosti i povedite svoje bližnje u toplu amtosferu Savske 160 uz bračni par jazz slavuja – Lelu & Joa Kaplowitza, koje ste mogli gledati i ovog ljeta u našem Ljetnom Vrtu kad su ga dupkom napunili.

Lela & Joe Kaplowitz su američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.

Blagdansko raspoloženje obogatit će i uveseliti publiku obradama svjetski poznatih božićnih jazz pjesama te autorskim programom.

LELA KAPLOWITZ

Hrvatska, a svjetska jazz vokalistica koja je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu, Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta – Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker…

Lela Kaplowitz upoznaje vokalnu improvizaciju preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu. Korak dalje bila je suradnja sa svjetskim imenima jazza, poput Jaya Claytona, Marka Murphya, Donne McElroy, Barrya Harrisa i Kate McGary.

Sa suprugom, pijanistom Joeom Kaplowitzom osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Bukureštu 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime.

Najnovijim albumom ‘Kvarnerska rapsodija’ s njenim Lekap Quartetom, po prvi puta snima na hrvatskom jeziku odajući počast ljepotama kvarnerskoga kraja.

Voditeljica je Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava radionice Jazz na kotačima za djecu i mlade (www.atom.hr) te promiče jazz glazbu mladim naraštajima. Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po regiji.

JOE KAPLOWITZ

Pijanist, orguljaš, tubist, skladatelj i aranžer. Joe je jedan od najtraženijih glazbenika na hrvatskoj jazz sceni. Aktivno sklada, raspisuje aranžmane te nastupa i snima s mnogim uspješnim glazbenicima u regiji.

Joe Kaplowitz se profesionalno počeo baviti glazbom s 15 godina, dok je živio u Washingtonu. Svirao je s poznatim američkim blues i jazz glazbenicima kao što su Eddie Daniels, James Moody, David “Fathead” Newman, Greg Bandy, Koko Taylor, Lucky Peterson, Abraham Burton, Wess Andreson, Wycliff Gordan, Mark Rapp i drugi.

Nakon 1999. predvodio je sastave s kojima je nastupao u Bijeloj kući te kultnim klubovima: Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues.

Godine 2006. doselio je u Hrvatsku gdje je sa suprugom Lelom utemeljio Lekap Quartet. Otada nastupa i snima s mnogim poznatim hrvatskim pjevačima i instrumentalistima.

Ulaz se ne naplaćuje…

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

www.twitter.com/VintageIndBarZg

www.instagram.com/vintageindzagreb

Komentiraj