facebook.com

Jazz Garden u Grad Zagreb vraća atrakciju ‘Mike Parker’s Trio Theory’

Jazz Garden u Grad Zagreb vraća američko–poljsku jazz atrakciju ‘Mike Parker’s Trio Theory’, koji se nalaze na novoj turneji po našoj regiji.

Posljednji album ‘Alive Out There’ je sniman po klubovima u Češkoj i Vojvodini, s elementima Third Streama, indie-rocka i suvremene klasike. a pjesma ‘Hermit the Dog’ je snimljena u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa 80-ih EKV i Luna.

Bend je nastao na inicijativu Mikea Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia, koja je jedan od europskih kreativnih centara. Kontrabasist je svoja bogata njujorška iskustva pretočio u suradnju s tenor-saksofonistom SŁawekom Pezdom, kao i višestruko Grammyjevskim nominantom Frankom Parkerom iz Chicaga, grada čiji glazbenici u Krakow već desetljeće donose ideje revivala free-jazza 1960-ih.

Standardni format jazz trija njih trojica ispunjavaju sirovom energijom rocka, osjećajnošću klasične glazbe, teksturom avangarde te ritmikom i različitošću modernog jazza. ‘Mike Parker’s Trio Theory’ započeo je svoje glazbeno putovanje 2012. godine s albumom ‘Prelude’.

DISKOGRAFIJA:
2012. Prelude
2014. Embrace The Wild
2016. Alive Out There

ČLANOVI:
Mike Parker – double bass
Frank Parker – drums
Slawek Pezda – tenor saxophone

Preporučamo lucidnu jazz šetnju glazbenim formama u zelenoj oazi Savske 160, u Ljetnom vrtu Vintage Industriala ove srijede (04. srpnja).

Ulaz na koncert je besplatan.

Komentiraj